Kotisohvien managerien valioliigakausi alkaa uudelleen ensi viikonloppuna

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Raed Krishan / AP
Wayne Rooney on tehokas, mutta kannattaako häneen sijoittaa puolta miljoonaa?
Wayne Rooney on tehokas, mutta kannattaako häneen sijoittaa puolta miljoonaa? Kuva: Raed Krishan / AP

Valioliigapörssin managerit saavat ensi viikonloppuna mahdollisuuden, jota ei suoda oikean elämän valmentajalle. Pelissä alkaa nimittäin uusi jakso ja vanhat pisteet nollataan. Näin valmentajat voivat koota joukkueensa uudelleen ja ottaa huomioon alkukauden tapahtumat.

Budjettina on 3,5 miljoonaa euroa, jolla valitaan yksi avausmiehistö Valioliigan kaikista pelaajista. Taktiikan voi valita, joten eri pelipaikkojen painotuksilla voi yrittää hankkia etua.

Puolustajien tekemistä maaleista saa enemmän pisteitä kuin hyökkääjien osumista, joten koko budjettia ei välttämättä kannata panostaa pelkästään hyökkääjätähtiin. Valioliigapörssin kallein pelaaja on toisellakin jaksolla ManU:n Wayne Rooney, joka maksaa 500 000 euroa.

Valioliigapörssin toinen jakso kestää tammikuun 4. päivään saakka ja mukana on 30 pelipäivää. Valioliigassa on perinteisesti joulun pyhinä ja välipäivinä melkoinen otteluruuhka, joten pelaajavaihdot tulevat varmasti tarpeeseen jakson aikana.

Vaihtoja on käytettävissä kaikkiaan 20. Neljä ensimmäistä pelipäivää voi pelata ilmaiseksi, mutta sen jälkeen joukkue pitää aktivoida maksulliseksi super- tai hyperpelijoukkueeksi. Niiden ero on siinä, että hyperjoukkueessa on valmiiksi maksimimäärä vaihtoja, kun superjoukkueeseen lisävaihtoja pitää tilata erikseen.

Valioliigapörssiä julkaisee Sanoma Games, joka kuuluu samaan konserniin kuin Helsingin Sanomat ja sen verkkopalvelu HS.fi.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

Uutiset

NHL-unelman hinta

Jouni Nieminen