Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lepistön luistelunäytöksessä luvattiin kuolla Kimin puolesta

Urheilu
 
Pohjois-Korean hallituksen viestintätoimisto latasi Youtubeen videon Laura Lepistön esiintymisestä. Kuva on kuvakaappaus videosta.
Pohjois-Korean hallituksen viestintätoimisto latasi Youtubeen videon Laura Lepistön esiintymisestä. Kuva on kuvakaappaus videosta.

Taitoluistelija Laura Lepistön tähdittämästä luistelunäytöksestä Pohjois-Koreassa on julkaistu uusi video. Pohjois-Korean hallitukseen viestintätoimisto Uriminzokkiri latasi videon Youtubeen.

Video antaa aiempaa laajemman kuvan tapahtumasta.

Videon alussa kohdassa 0.58 kuuluttaja kertoo, kuinka maan uusi diktaattori Kim Jong-un antoi maalle parhaat luistelijat ja kuinka "ulkomaiset ystävät ovat tulleet paikalle, ja nyt me kaikki ylistämme sinua."

Helsingin Sanomat sai haltuunsa käännöksen videosta. Suomessa asuva eteläkorealainen vahvisti HS:n pyynnöstä käännöksen paikkansa pitävyyden.

Yhdeksän minuutin kohdalla videossa esitellään ulkomaiset luistelijat, jotka osallistuvat maan ensimmäisen diktaattorin Kim Il-sungin syntymäpäiväjuhliin.

Tähti on Venäjän moninkertainen olympiavoittaja Jevgeni Pljuštšenko.

Videossa kohdassa 33 minuuttia alkaa Laura Lepistön esitys. Hänet esitellään vuoden 2009 Euroopan mestariksi ja vuoden 2010 MM-kisojen kolmoseksi. Lepistöä ei luonnehdita sen tarkemmin.

Hänen luisteluosuutensa yhteydessä ei mainita Pohjois-Korean johtajista mitään.

Noin 50 minuuttia kestävä tilaisuus päättyy lauluun. Videolla laulu alkaa kohdassa 46.10. Laulussa luvataan, että Pohjos-Korean kansa puolustaa äskettäin valtaan noussutta diktaattoria Kim Jong-unia kuolemaan saakka.

Laura Lepistö itse kirjoitti matkastaan keskiviikkona ilmestyneessä Urheilulehdessä. Hän ihmettelee asiasta noussutta kohua, "aivan kuin olisin ollut pahuuttani liikkeellä".

"Me urheilijat voimme joskus toimia myös ovien avaajina – parempaan maailmaan."

Hän myös kuvailee ystävällistä vastaanottoa.

"Näimme kaupunkia nyt ilman mukana kulkevia oppaita, ja kuulimme vähän puolueetonta puhetta kaupungin ja maan oloista", Lepistö kirjoittaa.

Lepistö sanoo, että kohu esiintymisestä on hänen osaltaan loppuun käsitelty.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!