Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NHL:n työsulku jatkuu ilman neuvottelukontaktia

Urheilu
 
STT–AP–TT
ANDY CLARK / REUTERS
Vancouver Canucksien kotikenttä Rogers Arena oli lukittuna sunnuntaina. NHL:n työsulku estää pelaajia käyttämästä seurojen tiloja harjoitteluun.
Vancouver Canucksien kotikenttä Rogers Arena oli lukittuna sunnuntaina. NHL:n työsulku estää pelaajia käyttämästä seurojen tiloja harjoitteluun. Kuva: ANDY CLARK / REUTERS

New York. NHL-liigan ja pelaajayhdistyksen välillä on ollut hiljaista työsulun alkamisen jälkeen.

"Neuvotteluista ei ole sovittu", sanoo liigan varakomissaari Bill Daly.

Pelaajayhdistys otti kontaktia jääkiekkofaneihin pukkaamalla Youtubeen mustavalkokuvista ja haastatteluista kootun videon. Siinä muiden muassa Pittsburghin supertähti Sidney Crosby ja Chicagon Jonathan Toews kiittelevät faneja tuesta, kertovat miten paljon jääkiekko heille merkitsee ja harmittelevat nykytilannetta.

"Me ymmärrämme, että kaikkein eniten tästä kärsivät fanit", Crosby valitteli.

Työsulku estää pelaajia käyttämästä seurojen tiloja harjoitteluun, joten ne pelaajat, jotka eivät ole menossa AHL-liigaan ovat alkaneet katsella muita työpaikkoja.

Edellisen työsulun aikaan 2004–2005 NHL-liigasta tuli Eurooppaan noin 300 pelaajaa. Nyt virtaa saattaa rajoittaa se, että Ruotsin Elitserienin seurat eivät halua tehdä NHL-pelaajien kanssa lyhyitä sopimuksia. Maan kilpailuviranomainen tosin on ilmoittanut tutkivansa onko liigan kanta kilpailulakien mukainen.

KHL-liiga on rajoittanut NHL-pelaajien määrää sarjan venäläisjoukkueissa kolmeen per joukkue. Tuosta triostakin vain yksi voi olla ei-venäläinen, eikä hänkään voi olla tusinamies. Hänen on täytettävä ainakin yksi useista vaateista, joita ovat esimerkiksi, että pelaaja on Stanley cup -finalisti, tai että hän on pelannut kolmella viime kaudella yhteensä 150 NHL-ottelua.

Ensimmäisten joukossa Eurooppaan ovat sopimuksia tehneet Kärppiä vahvistava Jussi Jokinen sekä KHL-liigan Magnitogorskiin tulevat Jevgeni Malkin ja Sergei Gontshar, AK Bars Kazanin paitaan pukeutuva Pavel Datsjuk ja Pietarin SKA:n joukkoihin tuleva Ilja Kovaltšuk.

Tšekin Kladno on saamassa osaomistajansa Jaromir Jagrin kentälle. Seuraan on tulossa myös Tomas Plekanec.

Kiinnostusta Euroopan suuntaan on. Sen on KalPan omistajiin kuuluva Philadelphian Kimmo Timonenkin huomannut.

"Monet nuoret kyselevät, olisiko siellä pelipaikkaa", Timonen sanoo.

Timonen itse ei ole vielä harkinnut SM-liigassa pelaamista.

NHL-seuroissa mietitään, kuinka kuluja supistetaan ja kausikortin ostaneita hyvitetään, ellei kausi ala 11. lokakuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!