Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen naiset päättivät EM-karsinnan häviöön

Urheilu
 
STT
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Suomen Marianna Tolvanen oli Ukrainan Irina Vasylyukin ja Vira Dyatelin (oik) puristuksessa EM-karsintaottelussa.
Suomen Marianna Tolvanen oli Ukrainan Irina Vasylyukin ja Vira Dyatelin (oik) puristuksessa EM-karsintaottelussa. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Onneksi Suomen naisten jalkapallomaajoukkue oli jo päässyt ensi heinäkuun EM-turnaukseen Ruotsissa. Viimeinen karsintaottelu keskiviikkona päättyi vaatimattoman esityksen jälkeen 0-1 tappioon Ukrainalle.

Voitto edellisessä pelissä Viroa vastaan varmisti Suomen paikan EM-kisoissa. Vaikka lähes kaikki pelaajat muistuttivat, että viimeiseen asti taistellaan, niin ei se Ukrainaa vastaan siltä näyttänyt.

Takaraivossa varmaankin vaikutti jo selvitetty paikka Euroopan 12 parhaan maan joukossa. Ukraina vei peliä lähes koko ottelun. Suomi syötteli huonosti ja unohti ennen kaikkea, että jalkapalloilussa täytyy yrittää saada pallo maaliin voittaakseen.

Jatkuva sade, Helsingin jalkapallostadionin tekonurmen vetisyys ja vähäinen yleisömäärä eivät varmaankaan innostaneet suomalaisia yrittämään tarpeeksi.

Suomen naisten puolustukseksi on muistettava, että se oli rankattu EM-karsinnoissa parhaaseen ryhmään. Siksi vastustajat eivät olleet ihan huippuluokkaa. Edelliset kaksi lopputurnauspaikkaa tekivät tehtävänsä.

Suomen miesten kannattaisi pyrkiä samaan niin ehkäpä vastustajat karsinnoissa helpottuisivat.

Suomen naisten ruotsalainen päävalmentaja Andrée Jeglertz tähdensi, että ottelu Ukrainaa vastaan oli jo valmistautumista itse EM-turnaukseen. Hän ei voinut olla tyytyväinen lopputulokseen, mutta totesi, että pääsy Ruotsiin oli tietysti hieno saavutus.

"Kaikki tekemisemme tähtää nyt EM-turnaukseen. Emme me sinne opintomatkalle lähde. Haluamme myös menestyä", hän sanoi.

Jeglertz kuitenkin painotti, että joukkue on nuori ja sen täytyy kehittyä."Tasoa täytyy nostaa, jotta koko joukkue olisi parempi."

Naisten jalkapallomaajoukkueen seuraava rupeama on leiri marraskuussa, jolloin ryhmää aletaan rakentaa kohti Ruotsia. Samassa kuussa on myös lopputurnauksen lohkoarvonta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?