Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koivurannan polvea kuntoutetaan erittäin kivuliailla harjoituksilla

Urheilu
 
STT
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Anssi Koivuranta
Anssi Koivuranta Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Mäkihyppääjä Anssi Koivuranta jäi viime sunnuntaina Lahdessa sivuun SM-suurmäen kesämestaruuskilpailusta polvikivun takia. Kivun aiheutti etureiden jänteen tendinoosi eli paksuuntuma, joka on tyypillinen rasitusvamma hyppääjille sekä monille pelaajille, mäkihypyn lajiliitto Finnjumping tiedotti.

Vielä lauantaina Koivuranta kapusi torniin ja hammasta purren hyppäsi kultaa Kuusamon Erä-Veikkojen joukkueessa. Suurmäkeen Koivuranta ei enää lähtenyt.

Jänteen paksuuntuman taustalla on pitkään jatkunut ylirasitustila. Rasituksessa jänne alkaa itse kasvattaa poikittaisia jännesyitä hermopäätteineen pitkittäissyiden päälle vahvistuakseen.

Koivurantaa tutkivat ortopedit Rovaniemellä ja Helsingissä. Koivunranta aloittaa kuntoutuksen. Hän sai tarkat ohjeet kuuden viikon aikana tehtävästä aktiivisesta polven kuntoutusharjoittelusta.

"Käytännössä harjoitteet ovat aika rajuja, koska niissä revitään paksuuntuman aiheuttaneet poikittaiset syyt rikki ja pois jänteestä. Harjoitukset ovat tosi kivuliaita, mutta hoitomuotona lääkärien mukaan ensisijainen leikkaukseen nähden", Koivuranta kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!