Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestaruus kelpaisi Räikköselle ilman gp-voittojakin

Urheilu
 
STT–REUTERS
EDGAR SU / REUTERS
Kimi Räikkönen vastaili toimittajien kysymyksiin Singaporen kilpailun aattona.
Kimi Räikkönen vastaili toimittajien kysymyksiin Singaporen kilpailun aattona. Kuva: EDGAR SU / REUTERS

SINGAPORE. Voisiko viikonvaihteen Singaporen gp:n Marina Bayn rata olla Kimi Räikkösen ensimmäisen Lotus-voiton kehto? Räikkönen on formula ykkösten MM-sarjassa kolmantena, mutta kauden ensimmäinen voitto on yhä ajamatta.

"Pari viimeistä kisaa eivät ole olleet meille helppoja, mutta ne radat olivat toisenlaisia, joten ei sitä koskaan tiedä", Räikkönen kiertää kysymyksen.

Edellisessä kilpailussa Monzassa autoissa oli keskeistä suoranopeus, Marina Bayn mutkiin autoon haetaan maksimipitoa. Singaporen gp:n erikoismauste on keinovalaistus, sillä kilpailu ajetaan paikallista aikaa illalla.

Räikkösellä on nimissään radan kierrosennätys vuodelta 2008, mutta Lotus-ajokilla hän kaartaa radalle ensi kertaa perjantain harjoituksissa.

"Katurata tekee ajamisen aina vähän haastavammaksi, kun yrittää ottaa autosta kaiken irti."

Räikkönen on pisteen päässä MM-sarjassa toisena olevasta McLarenin Lewis Hamiltonista. Sarjaa johtava Ferrarin Fernando Alonso on 38 pisteen päässä, joten mestaruuskaan ei ole karannut käsistä, kun ajamatta on seitsemän gp-kilpailua.

Voisiko mestariksi ajaa voittamatta yhtään gp:tä?

"Kenellä on eniten pisteitä kauden lopussa, ansaitsee mestaruuden. Jos niin kävisi meille, se olisi hieno juttu. Ilman voittoja tai voittojen kanssa, se on minulle ihan sama", Räikkönen sanoo.

Alonso laskee, että hänen on onnistuttava hyvin seuraavaksi ajettavissa Singaporen, Japanin ja Etelä-Korean gp-kisoissa, jotka sopivat hyvin Ferrarille. Talli tuo Singaporeen uusilla osilla terästetyn ajokin, jolla Alonso toivoo katkaisevansa kauden kolme edellistä kilpailua vieneen McLarenin voittosarjan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!