Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saarikiista varjostaa Japanin olympiahakua

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Toru Hanai / REUTERS
Kansallismieliset japanilaiset osoittivat mieltään Kiinaa vastaan Tokiossa lauantaina. Saarikiista on aiheuttanut mielenosoituksia sekä Kiinassa että Japanissa.
Kansallismieliset japanilaiset osoittivat mieltään Kiinaa vastaan Tokiossa lauantaina. Saarikiista on aiheuttanut mielenosoituksia sekä Kiinassa että Japanissa. Kuva: Toru Hanai / REUTERS

Japanilainen olympia-asiantuntija Isao Ito sanoo, että Kiinan jäsenet Kansainvälisessä olympiakomiteassa KOK:ssa ovat taipuvaisia myötäilemään maan hallituksen politiikkaa, mikä voi näkyä suhtautumisessa Tokion olympiahakuun.

"Jos Japani ei saa Kiinaa tuekseen, se tuo vaikeuksia. Kiinalla on suuri vaikutusvalta Aasiassa ja Afrikassa", Ito muistuttaa.

KOK päättää kisojen isännyydestä ensi syksynä.

Saarikiista näkyy jo maiden urheiluelämässä. Japanilaisia urheilijoita on jäänyt pois Kiinassa järjestetyistä kilpailuista. Kiinan sulkapalloilijat ja jousiampujat taas jättivät tulematta kisoihin Tokioon.

Kiistassa on kyse saariryhmästä, josta Japani käyttää nimeä Senkaku ja Kiina Diaoyu. Kärhämä kärjistyi hiljattain, kun Japani kertoi ostaneensa kolme saarista japanilaisilta maanomistajilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!