Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n jättimäinen hallisuunnitelma sytyttänee poliittisen väännön

Urheilu
 
HS–STT
PES-Arkkitehdit Oy
HIFK:n kaavailema halli nousisi Kisahallin nykyisen parkkipaikan paikalle. Kuvan rakennus ei ole toteutuva halli, mutta näyttää, kuinka paljon rakennus veisi pinta-alaa maan päällä.
HIFK:n kaavailema halli nousisi Kisahallin nykyisen parkkipaikan paikalle. Kuvan rakennus ei ole toteutuva halli, mutta näyttää, kuinka paljon rakennus veisi pinta-alaa maan päällä. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy

Helsingin IFK suunnittelee uutta jäähallia Töölönlahdelle Oopperataloa vastapäätä Helsinginkadun pohjoispuolelle. HIFK tiedotti suunnitelmastaan tiistaina iltapäivällä.

Nykyisin paikalla sijaitsee Olympiastadionia ja Töölön kisahallia palveleva parkkipaikka.

Uudessa hallissa olisi jääkiekko-otteluissa 11 000 istumapaikkaa. Lisäksi kompleksiin tulisi hotelli, kauppoja ja asuntoja. Maan alle rakennettaisiin 1 500 parkkipaikkaa.

Kompleksin huomattava piirre on, että itse tapahtuma-areena rakentuisi kokonaan maan alle. Koko kompleksistakin noin 60 prosenttia sijaitsisi maanpinnan alapuolella.

Kokonaisuuden nimi olisi Helsinki Garden. Se käsittäisi huimat 80 000 neliötä.Työnimi "Garden" viittaa siihen, että kompleksin maanpäällisestä osasta aiotaan puutarhamaista oleskelupaikkaa kaupunkilaisille.

"Areenat nähdään yleensä suljettuina paikkoina, jotka ovat auki vain tapahtumien aikana. Tästä tulee elävä kaupunkikokonaisuus, joka palvelee helsinkiläisiä ympäri vuoden", IFK:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi  maalailee.

Kompleksi maksaisi  350–400 miljoonaa euroa. HIFK aikoo rahoittaa hankkeen yksityisellä rahalla, eikä julkista rahaa aiota hakea lainkaan. Pääsijoittajaksi haetaan suomalaista instituutiota tai sijoittajaryhmää. Rahoitus on HIFK:n mukaan vakaalla pohjalla, Garden on jo herättänyt sijoittajissa vakavaa kiinnostusta.

Tavoitteena on, että HIFK aloittaisi kautensa 2016 uudessa hallissa. Everi kuitenkin myöntää, että hanke on vasta alkuvaiheessa, ja paljon voi vielä tapahtua. Tontista ei ole sopimusta kaupungin kanssa, mikä saattaa tietää mittavia vääntöjä kunnallispolitiikassa.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Lasse Männistö  (kok) sanoo, että hänen suhtautumisensa halliin on "lähtökohtaisen positiivinen".

"Toki matkassa on vielä monta muttaa, mutta mikäli hanke toteutuisi yksityisellä rahoituksella eikä julkisella tuella ja täyttäisi paikan vaatimat toiminnalliset edellytykset, voisi se olla todella upea juttu niin Helsingin kuin Töölönkin kannalta", Männistö kirjoitti Facebookissa.

Nykyisin HIFK pelaa ottelunsa perinteikkäässä Helsingin Jäähallissa, joka on avattu vuonna 1966. HIFK jäi Jääkenttäsäätiön omistaman hallin pääkäyttäjäksi yksin, kun Jokerit muutti Hartwall-Areenalle 1997.

Helsingin jäähalli on Suomen kolmanneksi suurin jäähalli Hartwall-Areenan ja Turun HK Areenan jälkeen.

Markku Ulander / Lehtikuva
Jäähallin paikaksi uumoiltu, Töölön Kisahallin viereinen parkkipaikka tänään Olympiastadionin tornista kuvattuna.
Jäähallin paikaksi uumoiltu, Töölön Kisahallin viereinen parkkipaikka tänään Olympiastadionin tornista kuvattuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!