Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n tuska ei helpota – nyt tuli tappio Jyväskylässä

Urheilu
 
Pasi Hautala
Janne Nousiainen
Rich Peverley juhlii toista maaliaan.
Rich Peverley juhlii toista maaliaan. Kuva: Janne Nousiainen

Jyväskylä. Helsingin IFK:n tappiosarja venyi perjantaina jo neljään otteluun. Kotijoukkue JYP kukisti HIFK:n maalein 4–2

Seitsemästä edellisestä pelistä helsinkiläiset ovat voittaneet vain yhden. Sarjasijoitus on vasta yhdestoista.

Mathieu Perreault ja Joël Perrault pelasivat ensimmäisen pelinsä IFK:ssa, mutta heistäkään ei ollut tappiokierteen katkaisijoiksi.

Washington Capitalsin keskushyökkääjä Perreault näytti kyllä kovan taitotasonsa, ja pistetilikin uudessa sarjassa aukeni jo kuudessa minuutissa, kun kanadalainen syötti Toni Söderholmin tekemään 1–0-maalin.

"Olen väsynyt matkustamisesta. Lento ensin Suomeen ja sitten vielä pitkä bussimatka. Enkä ole pelannut maaliskuun jälkeen. Ottaa varmasti pari matsia, että peli täysin löytyy", kertoi sympaattisen oloinen Perreault.

"Vaikuttaa fyysiseltä ja nopealta tämä liiga. Sellaista kuin odotinkin."

Peli oli fyysistä ja luisteluvauhtia riitti. JYPin duunariosaston Jari Jääskeläinen näytti alusta lähtien taklaamisen mallia, ja Miika Lahti käänsi pelin avauserän loppuun taistelemallaan 1–1-maalilla.

Sitten isoimman roolin otti odotetusti JYPin kolmen sentterin ketju Eric Perrin, Lars Eller ja Rich Peverley. Ketju pääsi runsaasti pyörittämään vakuuttavaa ylivoimapeliään.

"Jäähyjä otettiin liikaa. Kaksi kertaa viiskolmosta ja muutenkin liikaa jäähyjä. Ei noin pysty taistelemaan voitosta", sanoi HIFK:n valmentaja Pasi Sormunen.

"Mutta tänään me saatiin, mitä on kaivattu. Mathieu Perreault'ssa nähdään, millainen on hyvä sentteri. Se tuo nyt uskoa, että meillä on ykkös- ja kakkossentteri", valoi Sormunen uskoa huomiseen.

Toinen kärkisentteri on neljä kuukautta loukkaantuneena IFK-debyyttiään odottanut Joël Perrault.

"Joëlille pitää vain nyt antaa vielä aikaa."

Sormunen vertasi Mathieu Perreaultia JYPin pelin kulmakiveen Eric Perriniin. Ja syystäkin. Perreault'n kädet ovat pehmeät, ja mies kääntyy salamana pienessä tilassa.

Täysin turha episodi tapahtui neljä sekuntia ennen ottelun päättymistä. Siim Liivikillä naksahti, ja hän potkaisi maassa makaavaa Miika Lahtea ja hankki itselleen ottelurangaistuksen.

JYP venytti HIFK:n tappioputken neljään
JYP venytti HIFK:n tappioputken neljään
JYP kaatoi toistamiseen suossa rämpivän HIFK:n. JYP:n Rich Peverly osui kahdesti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!