Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiko Palloliitto vielä äänestää Blatteria?

Urheilu
 
Ari Virtanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.
Markku Ulander / Lehtikuva
Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja päätää viime kädessä kuka saa Suomen äänen Fifan puheenjohtajavaalissa.
Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja päätää viime kädessä kuka saa Suomen äänen Fifan puheenjohtajavaalissa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja ei vielä maanantaina tiennyt, miten Palloliitto äänestää Fifan perjantaisessa puheenjohtajavaalissa. Vastakkain ovat istuva puheenjohtaja Sepp Blatter ja prinssi Ali bin al-Hussein.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Michel Platini ilmoitti maanantaina tukevansa al-Husseinia.

Alaja kertoi tuntevansa Blatterin pitkältä ajalta.

"Hän on tehnyt hyvää duunia, joskin joissain asioissa on tullut häneen henkilöityneitä ryppyjä", Alaja kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa (26. 5.).

Tehdään tämä heti selväksi. Palloliitolla on nyt onnellinen tilanne, kun äänestyspäätös on keskiviikon tapahtumien jälkeen aiempaa helpompi.

Keskiviikkona julkistetut syytteet ja rikostutkinnat Fifaa kohtaan ovat kuin tuholaismyrkytys organisaatioon, jossa on Yhdysvaltain oikeusministeriön syytteiden mukaan rehottanut korruptio valtoimenaan yli kahden vuosikymmenen ajan.

Fifan puhdistusoperaatiossa syytetyt ovat tietysti vasta epäiltyjä, eikä Blatter ole syytettynä. Tosin on mahdollista, että syytetyt esittävät Blatteria vahingoittavaa tietoa.

Pelkästään se fakta, että järjestö on ajautunut Blatterin valtakaudella hallitsemattomaan tilanteeseen, jossa sen itsesäätely ja sen oman eettisen toimikunnan toiminta ei näytä enää riittävän, tekee johtopäätökset helpoiksi.

Palloliiton puheenjohtaja Alaja, varapuheenjohtaja Markku Lehtola ja pääsihteeri Marco Casagrande päättävät Zürichissä, kenelle Palloliitto antaa tukensa Fifan puheenjohtajavaalissa. Käytännössä Alaja voi yksinvaltiaan tavoin päättää asiasta. Tässä tilanteessa voi kysyä, voiko Palloliitto vielä äänestää Blatteria ja millä perusteilla. Helsingin Sanomat ei saanut tähän kysymykseen vastausta Alajalta keskiviikkona.

Ari Virtanen
ari.virtanen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?