Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestarien liigan finaali oli myös kahden upean mestarin jäähyväiset

Xavi hyvästeli Mestarien liigan finaalissa Barcelonan. Andrea Pirlo saattaa jättää Juventuksen.

Urheilu
 
Lluis Gene AFP
Xavi poistuu Barcelonasta mestarina. Kuvassa hän hyvästelee kotikatsomonsa toissa viikolla pelatun Espanjan liigan kamppailun Barcelona–Deportivo jälkeen.
Xavi poistuu Barcelonasta mestarina. Kuvassa hän hyvästelee kotikatsomonsa toissa viikolla pelatun Espanjan liigan kamppailun Barcelona–Deportivo jälkeen.

Yksi jalkapallohistorian kauneimmista seurajoukkuetarinoista päättyi eilen lauantaina Berliinissä.

Barcelonaa koko uransa edustanut Xavi Hernández jätti jäähyväiset katalonialaisseuralle. Paljon komeammassa paikassa keskikentän maestro ei olisi voinut jäähyväisiä tehdä, sillä Barcelona kohtasi Berliinissä Juventuksen Mestarien liigan loppuottelussa.

Tämä kausi ei tosin ole ollut Xaville henkilökohtaisesti samanlainen menestys kuin aiemmat vuodet, sillä hän on istunut paljon vaihtopenkillä. Siellä hän aloitti myös eilisen loppuottelun.

Barcelonan yksi kaikkien aikojen pelaajista siirtyy jäähdyttelemään qatarilaiseen Al-Saddiin. Hän poistuu suurilta näyttämöiltä rakastettuna ja ylistettynä.

Vaikka peliaika on ollut melko kortilla, Xavi poistuu Barcelonasta tyytyväisenä. Kausi sujui katalonialaisilta loistavasti.

Barcelona juhli aiemmin tänä vuonna Espanjan liigan sekä cupin voittoja ja eilen jatkoksi tuli Mestarien liigan herruus.

Barcelonaa on vaikea kuvitella ilman Xavia, joka on esimerkiksi Andrés Iniestan ja Lionel Messin kanssa antanut kasvot 2000-luvun suurelle menestystarinalle.

Xavin syötöt, tekniikka, pelinlukutaito ja yhteispeli joukkuekavereiden kanssa ovat parhaimmillaan jalkapallotaidetta.

Terrassan kaupungissa syntynyt Xavi on siinäkin mielessä yksi Barcelonan kasvoista, että hän siirtyi katalonialaisseuran junioriakatemiaan käytännössä lapsena.

Ensimmäisen kerran hän puki edustusjoukkueen paidan pelissä päälleen vuonna 1998.

Ura Barcelonassa on ollut poikkeuksellisen pitkä, ja samoin ovat hänen saavutuksensa. Xavi voitti Barcelonassa kahdeksan maansa mestaruutta.

Miehen tilillä on myös neljä Mestarien liigan titteliä, ja Espanjan paidassa hän on juhlinut kahta EM- ja yhtä MM-kultaa.

Xavi tuli lauantaina toisella puoliajalla vaihdosta kentälle ja nousi ykkössijalle Mestarien liigan kaikkien aikojen pelimäärissä. Hänellä on tilillään 151 ottelua Mestarien liigassa.

Kun Xavi pelasi toukokuussa viimeisen kotipelinsä Camp Nou -stadionilla, hän ei pystynyt pidättämään tunteitaan.

Keskikenttämies purskahti itkuun jättäessään jäähyväiset kotikannattajille.

"Yritin pitää tunteet sisälläni, mutta lopussa se oli mahdotonta. Tulen ikävöimään Barcelonaa enemmän kuin se tulee kaipaamaan minua", Xavi sanoi Mirror-lehdelle.

Kommentti oli tyypillistä Xavia. Hän on tehnyt harvoin itsestään suurta numeroa.

Myös kentällä hän on ollut aina joukkuepelaaja, ei sooloilija. Taatusti Barcelonakin tulee kaipaamaan häntä.

 

Andrea Pirlo: tyylikäs, krismaattinen, eleetön

Darren Staples Reuters
Pelasiko Andrea Pirlo eilen Mestarien liigan finaalissa viimeistä kertaa Juventuksen asussa? Kuvassa hän kamppailee Lionel Messin kanssa.
Pelasiko Andrea Pirlo eilen Mestarien liigan finaalissa viimeistä kertaa Juventuksen asussa? Kuvassa hän kamppailee Lionel Messin kanssa.

Tyylikäs. Karismaattinen. Eleetön. Kylmäpäinen. Andrea Pirlosta on helppo keksiä erilaisia ylisanoja, jotka pätevät häneen sekä kentällä että kenttien ulkopuolella. Jalkapalloilijana hän on ennen kaikkea älykäs.

Pirlo ei ole koskaan ollut kansainvälisen jalkapallon nopeimpia pelaajia, eivätkä ikävuodet ole ainakaan lisänneet hänen vauhtiaan. Loistavalla tekniikallaan, pelisilmällään, syöttö- ja potkutekniikallaan hän on kuitenkin pysynyt huipulla vuodesta toiseen. Siellä hän on edelleen.

Eilen lauantaina Pirlo, 36, pelasi Juventuksen paidassa Mestarien liigan finaalissa, kun Berliinin loppuottelussa vastaan marssi Barcelona. Keskikenttäkonkari oli italialaisten avauskokoonpanossa, jälleen kerran.

Pirlon ura huipulla on kestänyt valtavan pitkään. Hän debytoi Italian pääsarjassa Serie A:ssa vuonna 1995, jolloin nuorimmat nykyhuipuista olivat hädin tuskin syntyneet.

Lauantain ottelu saattoi kuitenkin jäädä hänen viimeisekseen Juventuksessa. Pirlo on väläyttänyt mahdollisuutta lähteä Juventuksesta ja siirtyä Yhdysvaltain MLS-sarjaan.

Vaikka tämän jutun otsikossa puhutaan jäähyväisistä, Pirlon kohdalla ne eivät ole vielä varmoja. Vaikka Pirlo on edelleen loistava rytmittämään peliä, vuodet huipulla käyvät väistämättä vähiin.

Etenkin espanjalaislehdissä hänet on yhdistetty New York City FC:hen.

Varmaa kuitenkin on, että Pirlo ei lopeta, eikä hän siirry muihin Serie A:n seuroihin. "En lopeta pelaamista, koska minulla on edelleen suuri palo harjoitella joka päivä. Juve tulee olemaan viimeinen seurani Serie A:ssa", hän sanoi The Telegraph -lehdelle.

Kommentti oli tyypillistä Pirloa. Hän sanoo asiat niin kuin ne ovat sen kummemmin selittelemättä.

Pirlon rinnalla esimerkiksi nuoren Paul Pogban on ollut hyvä loistaa. Syötöt tulevat edelleen usein oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Pirlon onnistuneiden syöttöjen prosentti oli ennen loppuottelua 87.

Pirlon ura on yksi jalkapallohistorian suurista menestystarinoista. Pienessä Flerossa syntynyt Pirlo on juhlinut Italian mestaruutta kahdesti AC Milanissa ja neljästi Juventuksessa.

Mestarien liigan hän on voittanut kahdesti ja maailmanmestaruuden kerran.

Hän ei ole koskaan edustanut muita kuin italialaisia seuroja, joten lähtö New Yorkiin olisi iso muutos. Pirlo on edustanut hektisessä jalkapallomaailmassa pysyvyyttä. Vaikka vuodet vierivät, tyylikäs keskikenttämies on pysynyt huipulla.

Pirlo on sanonut, että keskustelut hänen uransa jatkosta käydään vasta Mestarien liigan finaalin jälkeen. Nyt on sen keskustelun aika.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!