Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paljasta pintaa ja dopingia

Urheilu
 

Norjalainen urheilija haistaa rahan ja taitaa mediapelin ja itsensä markkinoinnin.

Kun Lance Armstrongin entinen tallikaveri Steffen Kjærgaard tunnusti käyttäneensä epoa, norjalaiset naishiihtäjät riisuivat alppileirillä paitansa ja lähettivät kuvan itsestään Twitteriin ja sitä kautta nettilehtien palstoille.

Voi olla, että arvokisoista mitaleja kahmineet Kristin Størmer Steira ja Vibeke Skofterud saivat viboja treenattujen vartaloidensa paljastamisesta.

Todennäköisesti kaksikko kuitenkin halusi ottaa kantaa paitsi dopingkeskusteluun myös kiillottaa omaa brändiään.

"Hei, me olemme sataprosenttisen puhtaita" tarkoitti tässä tapauksessa myös sitä, että hiihtäjät ovat reippaita, avoimia ja jännittäviä. Se tuo julkisuutta, parempia sponsorisopimuksia ja lisää kruunuja pankkitilille.

Norjassa tiedetään, että urheilijan ei tarvitse aina olla maailman paras saadakseen sponsoreita. Tukijoita riittää, kunhan urheilijassa on tarinaa – ja kunhan hän haluaa kertoa sen muillekin.

Menestys takaa tietenkin lihavan tilipussin, mutta parhaiten urheilija tienaa, jos hän pärjää ja on lisäksi muutenkin mielenkiintoinen.

Tämän norjalaisurheilijat totisesti taitavat. Marit Bjørgen ei piilottele vankkoja hauiksiaan, vaan poseeraa iltapuvussa ja kertoo, että voimat on hankittu suurin piirtein lantaa lapioimalla.

Ei liene myöskään sattumaa, että hiihtokuningas Petter Northug tunnetaan uskomattoman loppukirin lisäksi suuresta suustaan, pokerinpeluusta ja satunnaisista viinahuikista.

Northug tietää, että pieni roso näkyy mukavasti pankkitilillä. Ei ole pahitteeksi, jos elkeet ovat välillä kuin rocktähdellä.

Suomi on totisempi maa, ja vastaavaa käytöstä on täällä vaikea kuvitella. Urheilijat haluavat pysyä urheilijoina, mutta myös sponsorit ja monet urheilun ystävät kavahtavat kaikkea normimenosta poikkeavaa.

Kaukalotappelut toki sopivat toki sponsorien brändiin, mutta muuten urheilijoiden on parasta pysyä ruodussa.

Toistaiseksi mainostajan toiveurheilija on kiiltokuvamainen Kiira Korpi tai toivevävy Tero Pitkämäki. Räväkkä Kalle Palander on pakollinen poikkeus.

Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!