Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Snookertaituri tähtää takaisin huipulle

Urheilu
 
Toni Puurtinen
Snookerpelaaja Robin Hull sanoo pelin olevan jo hyvässä kuosissa, mutta matkalla riittää yhä monia haasteita.
Snookerpelaaja Robin Hull sanoo pelin olevan jo hyvässä kuosissa, mutta matkalla riittää yhä monia haasteita.

Turussa harjoitteleva Robin Hull tekee paluuta sairastelun ja uhkapeliongelmien jälkeen.

Suomen menestyneimmän snookerpelaajan Robin Hullin, 38, tavoite pari viikkoa sitten snookerin EM-kilpailuissa Puolassa oli selvä. Se oli voittajalle myönnettävä kahden vuoden paikka ammattilaiskiertueelle.

Kuka

Robin Hull

 Syntynyt 16.8.1974.

 Kotisali Turun Aura Biljardi.

 Maksimibreikki 147.

 Sadan breikit 117.

 Huippuhetket MM-rankingin 31. (2003–2004), UK Championshipissä 16 parhaan joukossa (2006), Welsh Openissa (2003) ja Malta Cupissa (2006) puolivälierissä, alle 21-vuotiaiden maailmanmestari (1992), Euroopan mestari (1997 ja 2013).

Ja paikka tuli, vieläpä varsin ylivoimaisella esityksellä.

EM-titteli ei ole Hullille ainutkertaista herkkua, sillä hän on voittanut turnauksen vuonna 1997. Uran kovimpia suorituksia ovat silti maailman rankingin 31. sija ja yltäminen 16 parhaan joukkoon kiertueen toiseksi arvostetuimmassa turnauksessa UK Championshipissä.

Menestyksen varjopuolena ovat olleet sairaudet ja uhkapeliongelmat, joiden takia hän joutui päättämään uransa ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Nyt Hull yrittää paluuta huipulle.

"Yleinen harjoitustaso on aika lähellä parhaita pelivuosia, mutta kisamatseja on vielä vähän."

Kisaotteluiden puute näkyi huhtikuussa pelatuissa MM-kisojen esikarsinnoissa, joissa Hull putosi heti avauskierroksella.

"Avaintekijä vahvaa pelaajaa vastaan pelatessa on tasaisuus. MM-karsinnassa virheitä ei tullut kovin paljoa, mutta ne olivat aina todella pahoja."

Artikkeliin liittyvät

EM-kisoissa Hull pääsi peliin kunnolla kiinni. Sen huomaa tuloksistakin, sillä Hullille kirjattiin yksitoista otteluvoittoa, ei yhtään tappiota ja useita sadan pisteen lyöntisarjoja. Kohtuuden nimissä on silti myönnettävä, että vastuskin oli MM-kisoja heikompi.

Hull ei ole 38-vuotiaana snookerpelaajana enää untuvikko. Mutta ei hän ole ikäloppukaan, mistä kertoo sekin, että hän on samaa ikäluokkaa kuin moninkertaiset maailmanmestarit Ronnie O'Sullivan, John Higgins ja Mark Williams.

Pelivuosia on yhä jäljellä, mutta Hull myöntää, että pelaaminen ei voi olla enää kokemuksen hakemista.

"Tavoitteet ovat kovia ja vaativia. Jokaisen kisamatsin yritän voittaa."

Rankingsijoituksen suhteen Hull ei ole asettanut itselleen tavoitteita. Syykin on selvä. Hän ei vielä tiedä, kuinka monta kisaa pystyy tällä kaudella pelaamaan.

EM-voitto toi Hullille automaattisen pääsyn ammattilaiskiertueelle mutta ei rahoitusta sille osallistumiseen. Sen järjestäminen ei ole aivan helppo tehtävä, sillä kiertue on jo alkanut.

"Tourin kiertäminen yhden kauden ajan maksaa 25 000 euroa. Yritämme järjestää managerisopimuksen aluksi puoleksi kaudeksi, jotta pääsen pelaamaan mahdollisimman pian."

Toinen vaihtoehto on hoitaa kiertueen rahoitus sponsorisopimuksilla. Se veisi Hullin mukaan tässä vaiheessa kuitenkin liikaa aikaa, etenkin kun snookerammattilaisen ei ole Suomessa kovin helppo saada näkyvyyttä.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Hull nähdään seuraavaksi heinäkuussa Rotterdamin PTC-turnauksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!