Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harkimo vie Jokerit KHL:ään ensi vuonna

Urheilu
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Hartwall-areena Helsigin Pasilassa.
Hartwall-areena Helsigin Pasilassa. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Jokerit alkaa pelata jääkiekkoliiga KHL:ssä vuonna 2014. Jokereiden omistajana jatkaa Harry Harkimo, joka ottaa samantien hoidettavakseen Jokereiden toimitusjohtajan tehtävät.

Jokereiden kotihalli on kuitenkin myyty venäläiselle Arena Eventsille, jonka omistavat KHL:n hallituksen puheenjohtaja, miljardööri  Gennadi Timtšenko sekä Rotenbergin perhe.

Arkadi Rotenberg on KHL:n kaksi kertaa peräkkäin voittaneen Moskovan Dynamon puheenjohtaja, Boris Rotenberg Pietarin SKA:n osaomistaja ja hänen poikansa Roman SKA:n varapuheenjohtaja.

HS:lle uutisen vahvisti perjantaina iltapäivällä ennen tiedotustilaisuutta liikemies Kai Paananen, joka oli juuri lähdössä Moskovasta lentokoneella kohti Helsinkiä. Koneessa istuivat Paanasen puheiden perusteella ainakin Timtšenko ja Boris Rotenbergin Suomessa varttunut poika Roman Rotenberg.

Paananen paljasti Areenan omistajaksi yhteisyrityksen, jossa ovat mukana ainakin Timtšenko ja Rotenbergien perhe. Yritykselle tulee myös myöhempi osto-optio Jokereihin.

Gennadi Timtšenkon omaisuuden arvo on Forbes-lehden mukaan 14,1 miljardia dollaria ja Boris Rotenbergin 1,4 miljardia dollaria. Molemmat ovat asuneet Suomessa 1990-luvulla, ja heillä on myös Suomen kansalaisuus.

Timtšenko on KHL:n hallituksen puheenjohtaja ja Pietarin jääkiekkojoukkue SKA:n presidentti. Boris Rotenbergin veli Arkadi omistaa puolestaan KHL:n liigavoittajan, Moskovan Dynamon.

Timtšenko ja Rotenbergit luetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!