Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratsastus tarvitsee fanikulttuuria

Urheilu
 

1990-luvun alussa en liimannut seinilleni New Kids On The Blockin julisteita vaan kuvia Kyra Kyrklundista ja Matadorista. Kyrklund oli, ja on edelleen, suurin suomalainen ratsastajatähti, jota monet ponitytöt ihailivat. Kyrklundin ja Matadorin menestys oli Suomessa sensaatio. Matadorin Suomessa säilyttämiseksi saatiin aikaan jopa kampanja.

Matadorin ja Kyrklundin yhteisesitys Helsinki International Horse Showssa vuonna 1991 oli tapaus, jota saavuttiin katsomaan ympäri Suomea. Esiintymisestä on kuitenkin jo yli 20 vuotta. Miksi muita tähtiä ei ole noussut Kyrklundin jälkeen?

Ruotsissa menestyneimmät ratsastajat ovat suurtähtiä, joita fanitetaan muiden urheilutähtien joukossa. Ratsastus kaipaisi Suomessakin uusia, näkyviä idoleja, jotta innostus lajiin ja kilpailemiseen säilyisi. Vahva fanikulttuuri tekisi hyvää lajin näkyvyydelle ja harrastajamäärälle. Idoliksi pääsemiseksi tarvitaan kansainvälisiä näyttöjä, sykähdyttävä ratsu ja hieno tarina. Niitä ei ole Kyrklundin jälkeen syntynyt.

Voisiko esimerkiksi kouluratsastaja Emma Kanerva nousta ponityttöjen idoliksi? Sini Spiritillä on idolin ratsuksi ainakin luonnetta, mutta sen oikullisuus on aiheuttanut myös epätasaisuutta kilpailukentillä. Suurimmat kansainväliset näytöt ratsukolta vielä puuttuvat.

Minttu-Maaria Partanen
hs.urheilu@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?