Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalainen vapaaottelija voiton päässä maailmantähteydestä

Urheilu
 
Jani Mesikämmen
Bertil Enevåg Ericson Scanpix
Ruotsin Alexander Gustafsson ottelee ensi yönä UFC:n kevyen keskisarjan mestaruusottelussa. Hän on noussut nopeasti lajin huipulle.
Ruotsin Alexander Gustafsson ottelee ensi yönä UFC:n kevyen keskisarjan mestaruusottelussa. Hän on noussut nopeasti lajin huipulle. Kuva: Bertil Enevåg Ericson Scanpix

Gustafssonin ja lajin yhdysvaltalaisen supertähden Jon Jonesin ottelu voi ravistella vapaaottelumaailmaa.

Ruotsin Alexander Gustafssonilla on lauantaina mahdollisuus ravisuttaa koko kamppailumaailmaa. Hänen haaveensa on napata vapaaottelun kenties vaikeimmin saavutettava titteli, UFC:n kevyen raskaansarjan mestaruus.

Artikkeliin liittyvät

Eurooppalaisia ei ole suuremmin nähty vapaaottelun mahtiorganisaation mestareina, pohjoismaalaisia ei ainuttakaan.

Gustafsson on kuitenkin noussut nopeasti huipulle: vain kuusi vuotta sitten kokematon ruotsalaislaiheliini aloitteli ammattilaisuraansa Suomessa, nyt hän on vajaassa neljässä vuodessa raivannut tiensä täysien areenoiden esiintyjäksi.

Voitto tekisi hänestä maailmantähden, kotimaassaan hän on jo tunnettu hahmo. Mutta unelman tiellä on iso este. Mestari Jon Jones on uuden lajin ihmelapsi, jonka riemumarssi historian nuorimmaksi mestariksi tuo mieleen nuoren Mike Tysonin.
Valovoimainen Jones on ylivoimainen ennakkosuosikki. Asetelma sopii Gustafssonille, mutta nöyristelemään hän ei aio lähteä.

"Minulle sopii hyvin altavastaajan asema, ottelen silloin paremmin. Kaikki voivat hävitä tässä lajissa. Aion järkyttää koko maailman", Gustafsson kertoi HS:lle Tukholmassa.

Gustafsson on hiljainen ja kohtelias poika pienestä Arbogan kunnasta. Hänen karismansa on viikinkimäistä jäyhyyttä. Kovaiskuinen ja ulottuva iskijä antaa tekojen puhua puolestaan.

Jones puolestaan on itsetietoinen supertähti, ylimielisyyteen saakka itsevarma jenkki. Lähes yliluonnollisen lahjakas nuorukainen puhuu myös näyttävin teoin, mutta ei sulje suutaan ennen eikä jälkeen.

"Ei minulla ole minkäänlaista epävarmuutta hänen kohtaamisestaan. Olen nopeampi, fysiikkani on parempi, minulla on enemmän tekniikoita ja olen jopa nyrkkeilijänä yhtä hyvä", nopeaa ratkaisua hakeva Jones linjaa.

"En koskaan odota viisieräistä ottelua. Jos niin käy, olen tehnyt jotain väärin, enkä ole ollut parhaimmillani."

Jonesillakin riittää motivaatiota otteluun.

Hän on puolustanut mestaruuttaan jo viidesti, Gustafssonin lyömällä hän tekisi uuden UFC-ennätyksen historiallisesti kovassa painoluokassa.

Jones sanoo muistavansa hyvin oman nälkäisyytensä ensimmäisessä titteliottelussaan – samanlaisessa tilanteessa, jossa Gustafsson on nyt.

Toisaalta Jones haluaa sulkea kriitikoiden suut. Poikkeuksellisen pitkäraajainen tähti kohtaa ensimmäistä kertaa itsensä kokoisen vastustajan. Ruotsalaisjätin kukistaminen lopettaisi vähättelyt kokoedusta.

Gustafssonin saumojen ennakoidaan piilevän juuri siinä, että hän pystyisi haastamaan ylivoimaisen mestarin fyysisellä puolella, ulottuvuudella sekä erinomaisella nyrkkeilyllään.

Kokemattomampi Gustafsson ei aio sortua hermoiluun uudessa tilanteessa. Vaalean viikingin päättäväisyydessä on jotain erityislaatuista hiljaista sitkeyttä. Jotain mitä Jones ei aiemmin ole kohdannut.

"Henkinen puolikin tulee harjoittelun kautta. Kun tiedän käyneeni harjoitusleirillä läpi helvetin ja selvinneeni siitä, tiedän pärjääväni ottelussa", Gustafsson pohtii.

 

UFC 165 -tapahtuma otellaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Torontossa. MTV 3 MAX näyttää ottelun.

Jon Jones on lajin ihmelapsi.
Jon Jones on lajin ihmelapsi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!