Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ville Lång lyttäsi lyöntikokeen: "Ei mitään tolkkua"

Eetu Heino iski sulkapallon 350 kilometrin tuntivauhtiin. Lajin ME on 493 km/h.

Urheilu
 
Sami Kero / HS
Ville Lång löi pallon ensimmäisessä testissä 205 kilometrin tuntivauhtiin.
Ville Lång löi pallon ensimmäisessä testissä 205 kilometrin tuntivauhtiin. Kuva: Sami Kero / HS

Malesialainen nelinpelin erikoismies Tan Boon Heong on piiskannut sulkapallon 493 kilometrin tuntivauhtiin. Se on pallopelien maailmanennätys.

Lajin suomalaishuiput kokeilivat omia rajojaan Ruskeasuon urheiluhallissa Helsingissä.

Tulokset olivat ensimmäisellä kerralla laihoja, kun mittaustutka oli testaajille ventovieras. Toisessa sessiossa kotimaan kärkipelaajiin kuuluva Eetu Heino mittautti lyöntinsä huippunopeudeksi 350 kilometriä tunnissa.

Suomen monivuotinen ykköspelaaja Ville Lång otti lyöntikokeen lempinimensä mukaisesti lungisti.

"Löin ilman backswingiä [takaheilahdusta]. Pelin kannalta testillä ei ole mitään merkitystä, tolkkua tai hyötyä", totesi Lång, joka löi pallon ensimmäisessä testissä 205 kilometrin tuntivauhtiin.

"Tämä oli hauska leikki ja mukava kokeilu, mutta on vaikea sanoa, mittasiko tutka oikeita nopeuksia", sanoi Anton Kaisti, jonka ensikokeilu toi tuloksen 222 km/h.

ME-miehen ja suomalaisten vertailussa ei ole järkeä. Tan Boon Heongin huippulukema syntyi viimeisen päälle hiotuissa optimioloissa huippuvälineillä. Lång ja kumppanit löivät korkeassa ja viileässä hallissa. Pallot olivat käytettyjä, ja mittaustutkassa ei ollut omaa ohjelmaa sulkapalloon.

Malesialaisen ennätys on mitattu high speed -kameralla.

Långin ajatukset ovat kilpaurheilussa. Ennätyskokeille hän viittaa kintaalla.

Helsinkiläinen hakee viikonloppuna Vantaalta jo kymmenettä perättäistä Suomen mestaruuttaan kaksinpelissä.

Viikissä asuva Lång on kunnossa. Hän voitti vajaa pari viikkoa sitten Ruotsin masters-turnauksen. Kolmieräisessä trillerifinaalissa kaatui ruotsalainen Henri Hurskainen, joka saavutti vuoden 2012 EM-kisoissa kaksinpelin hopeaa.

Ykköstila Uppsalassa oli 28-vuotiaan Långin uran 13:s kansainvälinen mestaruus ammattilaisturnauksissa. Vuonna 2013 Lång kilpaili ja matkusti mielestään liikaa. Kisoja kertyi 21.

Hän kävi kolme kertaa kiertueella Aasiassa, muut koitokset olivat Euroopassa. Tänä vuonna hän kilpailee viime kautta harkitummin.

"Olin ihan puhki. Pidin joulukuussa kymmenen päivän täydellisen loman, jonka aikana en harjoitellut kertaakaan. Kroppa ja pää saivat levätä kunnolla."

Långin iso maali häämöttää Rio de Janeiron vuoden 2016 olympiakisoissa. Lajin kotimainen keulakuva on mukana Sulkapalloliiton Rio-projektissa, jossa on kaikkiaan 13 pelaajaa.

"Otan projektin vakavammin kuin minkään muun aiemmin. Usko tekemiseen on kova, ja pelitasoni on parantunut", sanoi Lång, joka ylsi 2008 Pekingin olympialaisissa 16 parhaan joukkoon.

Vantaan Energia-areenalla perjantaista sunnuntaihin järjestettävissä SM-kisoissa on paljon oheistoimintaa. Yleisö voi muun muassa testata lyöntitutkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!