Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Filosofian tohtorista ampumahiihtäjien pomo

Marko Laaksonen siirtyy Ruotsin liitosta Suomen uudeksi päävalmentajaksi

Urheilu
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Uusi päävalmentaja Marko Laaksonen antoi ensimmäisen haastatelunsa skypen välityksellä. Vasemmalla Suomen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen.
Uusi päävalmentaja Marko Laaksonen antoi ensimmäisen haastatelunsa skypen välityksellä. Vasemmalla Suomen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Suomen ampumahiihtäjät ovat saaneet uuden käskijän. Kaisa Mäkäräistä ja kumppaneita luotsaa jatkossa 38-vuotias Marko Laaksonen, joka solmi Ampumahiihtoliiton kanssa 2+2-vuotisen sopimuksen.

"Tilanne on kutkuttava, kun miesten puolella ei ole viime vuosina tullut tulosta. Pääsen rakentamaan uutta. Naisissa on kestotähti, joka on menestynyt loistavasti", Laaksonen kertoi skypen välityksellä liiton tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Artikkeliin liittyvät

Tuoreen luotsin tarkoittama kiintotähti on Mäkäräinen, jonka mielipidettä kysyttiin ennen uuden valmentajan pestaamista.

"Olen tyytyväinen", maailmancupin keväällä voittanut joensuulainen kommentoi lyhyesti managerinsa välityksellä.

Laaksonen on pitkälle koulutettu ja menestynyt valmentaja. Hän on liikuntatieteiden maisteri ja filosofian tohtori, jonka erikoisalaa ovat kliininen fysiologia ja isotooppinen lääketiede.

Hollolassa syntynyt ja sieltä maailmalle ponnistanut harrastelijakitaristi on toiminut kolme edellistä vuotta Ruotsin liitossa sekä naisten että miesten A-maajoukkueessa päävalmentajana. Hänen valmennettavinaan ovat olleet muun muassa Helena Ekholm (o.s. Jonsson), Björn Ferry ja Fredrik Lindström.

Laaksonen on asunut yhdeksän vuotta Östersundissa ja aikoo majailla siellä vastaisuudessakin avovaimonsa ja parin vuoden ikäisen pojan kanssa.

Päävalmentajalla on Keski-Ruotsin yliopistossa Östersundissa lehtorin virka. Se menee ainakin joksikin ajaksi pakastimeen.

Muutaman SM-mitalin aktiivina saavuttanut Laaksonen oli valmentajana Suomen A-maajoukkueessa vuosina 2002–2005. Uuteen savottaansa hän lähtee ilman mahtipontista ohjelmajulistusta. Hän haluaa ensin päivittää tietonsa ampumahiihdon tolasta Suomessa.

Laaksonen tulee Suomeen parin viikon kuluttua muutaman päivän visiitille. Sen aikana hän tapaa kärkiaktiivit, laji-ihmisiä ja tutustuu suomalaiseen valmennussysteemiin.

Hän on tottunut isoon organisaatioon Ruotsissa, missä ampumahiihtäjillä on tukihenkilöitä lähes joka lähtöön.

"Joskus tuntuu, että heitä on jopa liikaa", Laaksonen puuskahti.

Suomessa sitä ongelmaa ei ole. Kärjistäen voi ilmaista, että Suomessa on miesaktiiveja vähemmän kuin Ruotsissa taustahenkilöitä.

"Sä sanoit ton, en minä", hymähti Laaksonen, joka valitsee maajoukkueeseen kakkosvalmentajansa myöhemmin.

Päävalmentajan paikkaa haki 12 henkilöä. Heidän joukossaan oli myös edellinen ykkösluotsi Jari Karinkanta. Hakijoita oli seitsemästä eri maasta.

Liiton puheenjohtaja Olli Nepponen totesi, että haussa on vielä koulutus- tai valmennuspäällikkö. Hänen tehtävänään on antaa tukea seuroille ja maajoukkueiden uudelle vetojuhdalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!