Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miesten voimistelumaajoukkue on vedossa

Urheilu
 

Suomen miesten telinevoimistelu on myötätuulessa. Siitä on tuoreena esimerkkinä parin viikon takaiset PM-kisat Ruotsin Halmstadissa.

Suomi vei historiallisesti kaikki mestaruudet miesten sarjassa, vaikka Tomi Tuuha ja Markku Vahtila osallistuivat samaan aikaan maailmancupin osakilpailuun Ljubljanassa.

Halmstadin hahmo oli Oskar Kirmes, joka oli kulmakivi joukkuekilpailussa ja vei kuusiottelun sekä kolme telinemestaruutta. 18-vuotias lupaus oli paras permannolla, renkailla ja nojapuilla. Loput telinemestaruudet toivat Juho Kanerva (hevonen), Petrus Laulumaa (hyppy) ja Heikki Niva (rekki).

"Tämä on parasta aikaamme yli 30 vuoteen. Joukkue, järjestelmä ja tukitoimet toimivat. Se näkyy heti tuloksissa", Timo Nuotio arvioi.

Nuotio, 71, tietää, mistä puhuu. Hän on seurannut kotimaista ja kansainvälistä huippuvoimistelua eri aitiopaikoilta jo lähes 50 vuotta. Nuotio on yhä mukana valmennuksessa, ja hän on aktiivinen kansainvälinen tuomari.

Miesten maajoukkueen vastuuvalmentajana toimii Timo Holopainen apunaan virolainen Mati Kirmes. Valmennustiimissä ovat myös Mika Holopainen ja Andrei Pop. Nuorten maajoukkueesta vastaa Antti Palkola, joka oli vuosia Norjan miesten päävalmentaja.

"Nyt on tekemisen meininki. Tavoite ja haave on sijoittua syksyllä MM-kisoissa joukkueena 24 parhaan joukkoon", Timo Holopainen totesi.

Nykyjoukkueen mielenkiintoisin nimi on Oskar Kirmes, jolla on sekä Ruotsin että Suomen passit. Kirmes edustaa Suomea toukokuun puolivälin jälkeen Bulgarian EM-kisoissa.

Jotkut odottavat nuorukaisesta jopa seuraavaa suomalaismiestä olympiavoimistelussa.

Edellinen on Mauno Nissinen, joka kilpaili Münchenissä 1972.

Valmennuksesta Kirmeksen tulevaisuus ei ole kiinni. Hänen isänsä, Mati Kirmes, on ohjannut Ruotsin ja Islannin miesten voimisteluhuippuja olympialaisiin asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?