Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden 2010 hypyn Euroopan mestari Tomi Tuuha on elämänsä kunnossa

Urheilu
 
Telinevoimistelija Tomi Tuuha nauttii hyppyjen tarjoamista haasteista
Telinevoimistelija Tomi Tuuha nauttii hyppyjen tarjoamista haasteista
Tomi Tuuha on hypyn Euroopan mestari vuosimallia 2010. Hänen seuraava iso maalinsa häämöttää Rio de Janeiron vuoden 2016 olympialaisissa. toimittaja Jarmo Färdig, kuvaus ja editointi Rio Gandara

Elämä hymyilee Tomi Tuuhalle, ja vuoden 2010 hypyn Euroopan mestari hymyilee kilvan elämän kanssa.

"Kaikki on hyvin, paremmin kuin vuosikausiin", telinevoimistelija Tuuha sanoo Myllypuron Liikuntamyllyssä Itä-Helsingissä.

Helsinkiläinen on paremmassa kunnossa kuin kenties koskaan. Siitä on osoituksena kärkipaikka hypyn maailmancupissa neljän osakilpailun jälkeen.

Tuuha, 24, voitti toissa sunnuntaina Kroatiassa cupin osakilpailun ennätyspisteillään. Se oli miehen kolmas ykkössija cupissa. Kaikkiaan hän on ollut 11 kertaa kolmen parhaan joukossa.

Rio Gandara HS
Tomi Tuuha nousee hypyssään yli kolmeen metriin. Nilkat ja polvet joutuvat alastulossa lujille.
Tomi Tuuha nousee hypyssään yli kolmeen metriin. Nilkat ja polvet joutuvat alastulossa lujille.

Tuuhalla on selkeät perusteet elämänsä vireelle. "Olen ollut koko kevään terve ja vailla mitään kolotuksia. En muista, koska näin oli edellisen kerran."

Myös valmennus ja muut tausta-asiat ovat reilassa. Tuuhan henkilökohtainen valmentaja on miesten maajoukkueen vastuuvalmentaja Timo Holopainen.

Myös siviiliasiat ovat kohdallaan. Yhteiselo islantilaisen avovaimon Agnes Suton kanssa kukoistaa. Voimistelijapariskunta tapasi Tokion MM-kisoissa vuonna 2011 ja on pitänyt yhtä siitä lähtien.

Tämän vuoden alussa Tuuha teki päätöksen, joka on kestänyt. Hän sulki pullonkorkin kokonaan, vaikka ei ole koskaan lätrännyt viinaksien kanssa sen isommin.

"En kerskaile asialla, mutta kroppa on nykyään paljon aiempaa freesimpi. Palaudun harjoituksista entistä nopeammin ja juomattomuus antaa selkeästi myös henkistä voimaa", Tuuha pohtii.

Hän on valmistunut lentokonemekaanikoksi, mutta haaveilee urheilu-uran jälkeen liikennelentäjän urasta. Takana on myös viime syksynä päättynyt varusmiespalvelus Lahden urheilukoulussa.

Helsingin Kalliossa varttunut ja samassa kaupunginosassa yhä asuva paljasjalkainen stadin kundi on siitä harvinainen urheilija, ettei hän marise rahasta – tai sen puutteesta.

"En stressaa siviiliasioista, nautin täysillä voimistelusta. Tulen toimeen, eikä kukkaron nyörejä tarvitse kiristellä. Saan puolikkaan urheilija-apurahan ja tukea liitolta, seuralta ja yhteistyökumppaneilta", sanoo Tuuha.

Häntä naurattaa aidosti tieto Wimbledonin tennisturnauksen nousseista rahapalkinnoista.

Ensi kesänä avauskierroksella pudonnut pelaaja saa grand slam -turnauksessa noin 33 000 euroa. Voittajan potti on 2,1 miljoonaa euroa.

"Sain Kroatian maailmancupin osakilpailuvoitosta 600 euroa. Meidän lajissamme ei raha pyöri, mutta ei tätä rahan takia tehdä."

Tuuhan kevätkausi huipentuu toukokuun puolivälin jälkeen Sofiassa. Bulgarian pääkaupungissa järjestetään 17. –26. toukokuuta telinevoimistelun EM-kisat.

Syksyllä ovat vuorossa MM-kisat Kiinassa.

Tuuhan päämaali on vuodessa 2016 ja Rio de Janeiron olympialaisissa. Paikka viiden renkaan kisoihin vaatinee sijoittumista hypyssä kolmen parhaan sakkiin Skotlannin MM-kisoissa 2015.

Tavoite on huima.

Tomi Tuuhan asiat ovat kunnossa. Helsinkiläinen hakee Bulgarian EM-kisoista toukokuussa mitalia hypyssä.
Tomi Tuuhan asiat ovat kunnossa. Helsinkiläinen hakee Bulgarian EM-kisoista toukokuussa mitalia hypyssä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?