Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Penkki vaatii maksimivoimaa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Penkkipunnerrus on voimanostolaji. Voimanostoa Suomessa edustaa Suomen voimanostoliitto, joka on sitoutunut antidopingtyöhön, samoin Kansainvälinen voimanostoliitto IPF. Yhdysvalloissa on kymmeniä lajiliittoja, joiden urheilijoille ei tehdä dopingtestejä, Suomessakin muutama. Yhdysvalloissa dopingtestauksen piiriin kuuluu USAPL-liitto.

Puhdasta maksimivoimaa vaativa penkkipunnerrus on hauiskäännön ohella maailman yleisin voimailuliike. Liittojen erilaiset säännöt, käytännöt ja penkkipaidat vaikeuttavat penkkipunnerrustulosten vertaamista.

Kansainvälisen voimanostoliiton kisoissa tanko lasketaan rinnalle, pysäytetään ja nostetaan, kun tuomari antaa merkin. Käsien pitää olla suorassa, eikä takapuoli saa nousta penkistä. Jos penkkipaita on tiukempi, tankoa ei tarvitse pysäyttää rinnalle ja tuomarit ovat sallivampia takapuolen ja käsien suhteen, tulos nousee.

Penkkipaidan antama hyöty vaihtelee 10 kilosta 100 kiloon. Sen käyttämistä pitää opetella. Paidan takia tavallisen kuntoilijan on vaikea verrata tasoaan kisatuloksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?