Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisihallitus puuttui Jokerien sponsorointiin

Urheilu
 
Andrew Pokumeiko/MVphotos
Jere Sallisen ja muiden Jokeri-pelaajien paidoissa on viime aikoina nähty "no logo" -tekstit.
Jere Sallisen ja muiden Jokeri-pelaajien paidoissa on viime aikoina nähty "no logo" -tekstit. Kuva: Andrew Pokumeiko/MVphotos

Arpajaislain valvonnasta vastaava poliisihallitus on puuttunut KHL-liigassa pelaavan Jokerien yhteistyöhön peliyhtiö Betsson Groupin kanssa. Jokerit sopi yhteistyöstä Betsson Groupin brändin Nordic Betin kanssa viime kesänä.

Arpajaislaki kieltää ulkomaisten peliyhtiöiden mainonnan Suomessa, mutta Jokerit mainosti alkukaudella Nordic Betiä vierasotteluissaan. Lokakuun alussa mainokset katosivat myös vieraspaidoista, ja niiden tilalla on ollut "no logo" -tekstit.

Arpajaishallinto on käynyt mainonnasta "moninapaista" kirjeenvaihtoa. Arpajaishallinnon päällikön Jouni Laihon mukaan tulkinta on, että Jokerit on mennyt mainonnassa lain kirjaimen väärälle puolelle mainostaessaan kansainvälistä peliyhtiötä.

"Jokerien pelipaidoissa olevat mainokset ovat tarkoittaneet sitä, että Jokerien ja Nordic Betin tarkoituksena on ollut vaikuttaa suomalaisiin vedonlyöjiin", hän sanoo.

Laihon mukaan sillä ei ole merkitystä, että mainonta on tapahtunut Suomen rajojen ulkopuolella. Hän korostaa, että prosessi on yhä kesken, eikä vielä ole johtopäätösten aika.

Laiho ei ota kantaa Jokereille mahdollisesti tuleviin seurauksiin.

"Vaihtoehdot ovat, että kirjankannet pannaan kiinni, ja toisessa päässä on esitutkinnan aloittaminen sekä tehosteuhkasakko tai jotain siltä väliltä."

Jokerien toimitusjohtajan Jukka Kohosen mukaan mainokset poistettiin pelipaidoista Betsson Groupin pyynnöstä, mutta sopimus on yhä voimassa. Jokerit saa korvauksen sen mukaan, miten sopimusehdot täyttyvät.

Kohonen korostaa, että Jokerien tarkoituksena ei ole uhmata Suomen lakia. Hän pitää tärkeänä, että yhteistyön laillisuus selvitetään perinpohjaisesti.

"Mikään laki ei kiellä ulkomaisessa sarjassa pelaavaa suomalaista joukkuetta esiintymästä sikäläisen lainsäädännön mukaisissa peliasuissa", hän sanoo.

Poliisihallinnon lisäksi Jokerien yhteistyökuviota tutkii opetusministeriön asettama selvitysmies Harri Syväsalmi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!