Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoristorata voi muuttua moottoritieksi

Urheilu
 

Helsingin IFK on liigakauden alkupuoliskolla todistanut ainakin yhden asian. Voimakastahtoinen joukkue ei luovuta koskaan. HIFK on noussut tällä kaudella tappioasemasta voittoon lukuisia kertoja.

Samalla voi todeta, että HIFK on ollut tappiolla liian usein. Etenkin alkusyksystä joukkueen peliesitykset ailahtelivat valtavasti jopa erästä toiseen.

Kun runkosarja on puolivälissä, HIFK:n vuoristorata on kääntynyt loppusuoralle. Marras-joulukuussa peli on sujunut aiempaa paremmin, ja isot notkahdukset ovat olleet harvassa. HIFK:n nousu kohti Liigan kärkipaikkaa näyttää vääjäämättömältä. Ykkössijaan on joulutauolle lähdettäessä enää kaksi pistettä. HIFK on kahden vuoden korpivaelluksen jälkeen takaisin huipulla.

Syyt alkukauden ailahteluun ovat ymmärrettävät. Rajusti uudistuneen joukkueen kuherruskuukausi uuden päävalmentajan Antti Törmäsen kanssa vaati veronsa. Lisäksi lukuisat loukkaantumiset vaivasivat etenkin HIFK:n puolustuskalustoa.

Nyt sairastupa on tyhjentynyt, ja Törmäsen teesit ovat tutut koko joukkueelle. Alkusyksyllä itseään etsinyt tähtihyökkääjä Tomas Zaborsky pelaa vihdoin odotetulla tasolla, ja kärkipelaajilla on myös riittävästi tulitukea, kun nelosketjun Jasse Ikonen ja Thomas Nykopp pelaavat loistavaa kautta.

HIFK on Liigan toiseksi paras kotijoukkue, mutta vieraskaukalossa pisteitä on kertynyt pahimpia kilpailijoita vähemmän. Mikäli kotivire saadaan siirrettyä myös reissupeleihin, vuoristoradan loppusuora muuttuu moottoritieksi. Silloin HIFK:sta puhutaan mestarisuosikkina.

Joska Saarinen
joska.saarinen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!