Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisihallitus hioo vielä Jokerit-selvitystä

Selvitysmies Syväsalmi luovuttaa oman lausuntonsa jo perjantaina

Urheilu
 
Juha Metso
Joissakin vierasotteluissa Jokerien pelipaitojen olkapäissä on ollut yhteistyöhön peliyhtiön kanssa viittaavat no logo  -tekstit.
Joissakin vierasotteluissa Jokerien pelipaitojen olkapäissä on ollut yhteistyöhön peliyhtiön kanssa viittaavat no logo  -tekstit. Kuva: Juha Metso

Arpajaislakia valvovan poliisihallituksen selvitys jääkiekkoseura Jokerien ja peliyhtiö Nordic Betin välisestä yhteistyöstä venyy todennäköisesti yli joulun. Asia on arpajaishallinnossa yhä vireillä, mutta loppulausunto on kirjoittamatta.

Poliisihallituksen lisäksi Jokerien ja peliyhtiön yhteistyötä tutkii opetusministeriön asettama selvitysmies Harri Syväsalmi. Hän luovuttaa raporttinsa perjantaiaamuna urheiluministeri Carl Haglundille.

"Korostan, että selvitykset ovat riippumattomia toisistaan eivätkä kulje käsi kädessä", arpajaishallinnon päällikkö Jouni Laiho sanoo.

Arpajaislaki kieltää ulkomaisten peliyhtiöiden mainonnan Suomessa.

Jokerit on mainostanut Nordic Betiä alkukauden aikana osassa vieraspelejään.

Seuran tulkinnan mukaan mainonta kohdistuu ulkomaille. Poliisihallituksen ja Syväsalmen selvitysten lähtökohtana puolestaan on, että mainonnan kärki on suunnattu Suomeen.

Laihon mukaan poliisihallituksen selvityksen kohteena eivät ole vain vieraspelipaitojen mainokset, vaan Jokerien ja Nordic Betin yhteistyö kokonaisuutena. Siitä logomainonta on vain yksi osa.

Poliisihallitus on pyytänyt Jokerien ja peliyhtiön sopimusta nähtäväkseen, mutta ei ole saanut.

"Siksi olemme joutuneet arvioimaan sopimuksen sisältöä julkisuuteen näkyvien asioiden perusteella."

Syväsalmen raportti sisältää toimenpidesuosituksia ja täsmennyksiä. Se ei ole kuitenkaan juridisesti sitova toisin kuin poliisihallituksen mahdollisesti määräämät seuraukset. Poliisihallitus voi tehostaa vaatimuksiaan esimerkiksi uhkasakolla.

Jokerit kritisoi HS:n kuukausi sitten saamassa muistiossa poliisihallituksen ja Syväsalmen selvityksiä tarkoitushakuisiksi. Muistion mukaan selvitysten tavoitteena on kieltää rahapeliyhteistyö kokonaan riippumatta siitä, kohdistuuko se Suomeen vai ei.

Jokerit myös korosti, että seuran tarkoituksena ei ole rikkoa Suomen lakia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!