Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

UFC:n tuore suomalaisottelija pääsee jättiareenalle

Urheilu
 
Jani Mesikämmen
Sami Kilpiö HS
Makwan Amirkhani (oik.) harjoitteli Antti Mäkisen kanssa Helsingissä.
Makwan Amirkhani (oik.) harjoitteli Antti Mäkisen kanssa Helsingissä. Kuva: Sami Kilpiö HS

Vapaaottelija Makwan Amirkhani tunnetaan lajipiireissä miehenä, jolla riittää showtemppuja ja suuria puheita. Hiljaiseloa valtaosan kuluvasta vuodesta viettänyt turkulainen sai monien yllätykseksi joulukuun alussa sopimuksen lajin kärkiorganisaation UFC:n riveihin.

Debyyttiottelu kansainvälisissä kehissä on suoraan areenatasolla, sillä Amirkhani ottelee tammikuussa Tukholmassa valtavalla Tele2-stadionilla, jonne odotetaan paikalle yli 30 000:ta katsojaa. Se ei aiheuta Amirkhanille ylimääräistä jännitystä.

"Aika paljon hymyä on odotettavissa, tulen nauttimaan siitä kaikin puolin," Amirkhani lupaa.

Tukholman illan vetonaula on Ruotsin supertähti Alexander Gustafsson, joka taistelee Anthony Johnsonia vastaan pääsystä kevyen raskaansarjan mestaruusotteluun. Amirkhanin toivottaa isoihin kehiin tervetulleeksi Andy Ogle, jolla on takanaan jo viisi UFC-ottelua. Englantilainen on tosin hävinnyt näistä neljä, mutta säilyttänyt paikkansa isossa organisaatiossa Amirkhani-tyyppisen viihdearvonsa vuoksi.

"Joskus olen kohdannut vastustajia, joista on ollut vähän epävarmuutta, miten matsissa käy. Mutta nyt olen niin hyvässä kunnossa, ettei Andyn kohdalla ole pienintäkään ajatusta siitä, että häviäisin," Amirkhani linjaa.

Painitaustainen Amirkhani luottaa niin vahvasti erikoisosaamiseensa, etteivät Oglen kokemusetu ja terävät pystyottelutaidot häntä huoleta.

"Löysivät minulle aika unelmavastuksen. Uskon, että Andy tulee kovaa, mutta ei hänestä ole minulle vastusta."

Makwan Amirkhanin lisäksi UFC:n riveissä ottelee tällä hetkellä kaksi suomalaista, Tom Niinimäki ja Tina Lähdemäki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!