Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maajoukkuenuorille uutta valmennusta

Tennisliitto aloittaa yhteistyön Jarkko Niemisen tennisakatemian kanssa

Urheilu
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Federico Ricci (vas.) on Jarkko Niemisen tennisakatemian päävalmentaja. Kuva viime vuoden helmikuulta.
Federico Ricci (vas.) on Jarkko Niemisen tennisakatemian päävalmentaja. Kuva viime vuoden helmikuulta. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Suomen Tennisliitto panostaa ensi vuodesta alkaen entistä voimakkaammin lupaavien ja lahjakkaiden nuorten valmennukseen. Liitto aloittaa yhteistyön Suomen ykköspelaajan Jarkko Niemisen nimeä kantavan tennisakatemian kanssa.

"Sopimus on aluksi vuoden mittainen, mutta toivottavasti yhteistyö jatkuu sen jälkeenkin. Haluamme tukea junioreita pidempään", kertoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Keskeistä sopimuksessa on, että tennisakatemia huolehtii ensi vuoden alusta alkaen neljän maajoukkueen valmennuksesta. Joukkueita on alle 12-vuotiaille, 14-vuotiaille, 17-vuotiaille ja 21-vuotiaille.

Liiton huipputennistoimikunta valitsee pelaajat maajoukkueisiin vuodeksi kerrallaan. Pelaajat jaetaan kolmeen ryhmään: huippu-, haastaja- ja tulevaisuusryhmään. Huippu- ja haastajaryhmään pelaajat valitaan, mutta tulevaisuusryhmään haetaan.

Ikäluokkien vastuuvalmentajia ovat Erik Hakkarainen, Jussi Koivisto, Saku Siivonen ja Federico Ricci. Siivonen on myös maajoukkuevastaava.

Tennisakatemia vastaa maajoukkuepelaajien henkilökohtaisten valmennussuunnitelmien tekemisestä pelaajien omien valmentajien kanssa. Suunnitelmissa sovitaan pelaajien kehityskohteet ja harjoittelu- ja kilpailukalenteri vuodeksi eteenpäin.

Purho ei halunnut kertoa, paljonko liitto maksaa tennisakatemialle.

Nuorille itselleen lysti ei ole ilmaista. Esimerkiksi huippuryhmään kuuluvalle vuosi maksaa 1 000 euroa. Lisäksi pelaajan on maksettava matkansa kansainvälisiin turnauksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!