Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saku Koivulla herkkä hetki Montrealissa

"Olen kiitollinen toisesta mahdollisuudesta."

Urheilu
 
Richard Wolowicz Getty Images
"Tunnen itseni kunnioitetuksi ja etuoikeutetuksi, kun sain palvella yhdeksän vuotta Montreal Canadiensin kapteenina", Koivu kiitti Montrealin kannattajia.
"Tunnen itseni kunnioitetuksi ja etuoikeutetuksi, kun sain palvella yhdeksän vuotta Montreal Canadiensin kapteenina", Koivu kiitti Montrealin kannattajia. Kuva: Richard Wolowicz Getty Images

Legendaarinen NHL-seura Montreal Canadiens juhlisti komealla tavalla Saku Koivun pelaajauraa perjantaiyönä. Juhlallisuudet viivästyttivät pelin alkua 45 minuuttia.

Koivu, 40, sanoi ennen juhlaottelua, ettei tiedä, pysyvätkö hänen tunteensa kurissa. Komean puheen Canadiensin kannattajille pitänyt Koivu herkistyikin kuvaillessaan elämänsä rankinta aikaa – taistelua syöpää vastaan.

"Kuten kaikki tiedämme, minulla oli tiettyjä haasteita täällä ollessani. Suurin niistä oli taistelu syöpää vastaan", Koivu sanoi täpötäydelle Bell Centrelle.

Keväällä 2002 Koivu palasi voittajana jäälle. Hän kiitti vuolaasti häntä hoitaneita lääkäreitä Blair Whittemorea ja David Mulderia.

"Kiitos, kun annoitte minulle toisen mahdollisuuden. Olen siitä ikuisesti kiitollinen", Koivu puhui ääni väristen.

Tv-kamera tallensi kyyneleen vierähtävän Sakun Koivun isän Jukka Koivun poskelle. Kyseessä oli tunteikkaan tilaisuuden tunteikkain hetki.

Montrealin kaupunki elää ja hengittää jääkiekkoa.

Kymmenen vuotta peräkkäin loppuunmyytynä ollut katsomo teki selväksi, että Koivua rakastetaan. Hän on kaupungissa yksi suurista. Lähes yhtä suuri kuin hiljattain edesmennyt Canadiensin kapteeni Jean Béliveau.

"Hän oli minulle korkein kapteeni", Koivu aloitti juhlapuheensa osanotollaan Béliveaun perheelle.

Yleisö osoitti suosiotaan niin pitkään, että kuuluttajan täytyi pyytää hiljaisuutta, jotta Koivu saisi pitää puheensa loppuun.

Shaun Best Reuters
Saku Koivu oli Montrealin historian ensimmäinen eurooppalainen kapteeni. Hän pelasi 13 vuodessa Montrealissa 792 runkosarjaottelua, joissa syntyi 641 (191+450) tehopistettä.
Saku Koivu oli Montrealin historian ensimmäinen eurooppalainen kapteeni. Hän pelasi 13 vuodessa Montrealissa 792 runkosarjaottelua, joissa syntyi 641 (191+450) tehopistettä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?