Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärppien Donskoi ihastuttaa taituruudellaan

Leijonat otti nihkeän voiton Tšekistä Sotšin turnauksessa voittolaukauskilpailun jälkeen

Urheilu
 
Aleksei Kudenko ria novosti
Joonas Donskoi teki harhauttamalla yhden maalin Tšekin maalivahdin Jakub Kovarin taakse. Toisessa maalissaan hän laukoi kattoon.
Joonas Donskoi teki harhauttamalla yhden maalin Tšekin maalivahdin Jakub Kovarin taakse. Toisessa maalissaan hän laukoi kattoon. Kuva: Aleksei Kudenko ria novosti
Suomi vl 3 Tšekki 2

Oulun Kärppien Joonas Donskoi huilasi Sotšin kiekkoturnauksen ensimmäisen ottelun, mutta onneksi ei toista.

Donskoi tunnetaan kotimaan kaukaloissa velhona, joka tekee voittolaukauskilpailussa maalin toisensa perään. Niin nytkin, kun Suomi kaatoi Tšekin 3–2 Bolšoi Ice Domessa.

Donskoi hukkasi ensimmäisen rankkarinsa mutta upotti hienosti kaksi seuraavaa.

Artikkeliin liittyvät

Jopa valmentajalegenda Vladimir Jurzinov hämmästeli Donskoin käsien liikettä nähtyään nuoren taiturin esityksiä.

"Miten valtavan nopea hän on", Jurzinov sanoi edelleen hyvällä suomen kielellä. Jurzinov valmensi Turun Palloseuraa 1990-luvulla ja voitti mestaruuksia TPS:n kulta-aikoina.

"Hienoa, jos kehutaan", Donskoi sanoi vaatimattomasti, mutta tyytyväisenä.

"En pidä itsenäni minään rankkarispesialistina, mutta kyllä niillä tärkeitä pisteitä saadaan", Donskoi, 22, myönsi.

Donskoi pelasi Jarno Koskirannan ja Jonas Enlundin ketjussa. Siinä oli vähän kahden kerroksen väkeä. Alun totuttelun jälkeen oululainen alkoi päästä vauhtiin, mutta muilla tuntui sytytyslanka liian pitkältä.

"Energinen olo, kun en ollut pelannut, vaikka alku oli hankala", Donskoi tarkoitti itseään ja koko joukkuetta.

Suomen ja Tšekin kohtaaminen oli kaukana hyvästä jääkiekkoviihteestä. Musiikki soi hallissa ylikovaa, se olikin ainoa kova ottelussa.

"Eka erä jäi täysin piippuun. Me emme kamppaillleet emmekä taistelleet", päävalmentaja Kari Jalonen sanoi. "Emme olleet sillä tasolla kuin pitäisi."

Suomi sai kuin lahjaksi johtomaalin ensimmäisessä erässä. Sami Lepistö laukoi sinne päin, ja kuinka ollakaan maalivahti Jakub Kovar imaisi kiekon jalkojen välistä kehikkoon.

Toisessa erässä Tšekki otti johdon Lukas Radilin ja nuoren Dominik Simonin, 20, maaleilla. Ne vähän herättivät uinuvia leijonia kolmanteen erään.

Sakari Salminen tuli ottelussa vain yhden kerran esille. Hän tasoitti ajassa 41.49 luvut 2–2:een. Sitten Salminen taas katosi jonnekin.

Salmisen mukana huuhtoutui koko ykkösketju jättimäisen Bolšoin uumeniin. Jarkko Immonen yritti, mutta apuja tuli kovin niukasti Ville Leinolta ja toiselta laidalta.

Jatkoajalla Leino ja Salminen eivät päässeet kentälle kertaakaan. Immonen pelasi vaihtuneissa parivaljakoissa.

"Ne, jotka olivat kuumia, niitä työnnettiin kentälle. Meillä valmennuksella oli työläs ilta", Jalonen sanoi ja oli oikeassa.

Jatkoajalla nelosketjun Teemu Ramstedt keräsi vastuuta, samoin Oskar Osala, Ilari Filppula ja Immonen. Puolustajista urakoivat Anssi Salmela, Juuso Hietanen ja Sami Lepistö.

"Omasta näkökulmastani pääsin hyvin peliin mukaan ja saimme pitkiä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja", IFK:ta edustava Ramstedt sanoi.

"Eka erä oli meiltä huono, mutta loppua kohden paransimme. Emme saaneet alussa joukkueena sitä, mitä halusimme", Ramstedt sanoi.

Leijonat kohtaa Ruotsin sunnuntaina. Silloin ei enää pelata turnausvoitosta, koska se menee Venäjälle. Niin sanottua hopeaa olisi tarjolla.

Heikki Miettinen HS
Sotši

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!