Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

El Catwalk Uudenmaan upein

Kauden 12. voitto kruunasi ohjastajan ja omistajan vuoden

Urheilu
 
Rio Gandara HS
Mika Forss ohjasti El Catwalkilla kauden 286. voittonsa. Tällä kertaa pääpalkintona oli 10 000 euroa.
Mika Forss ohjasti El Catwalkilla kauden 286. voittonsa. Tällä kertaa pääpalkintona oli 10 000 euroa. Kuva: Rio Gandara HS

"Uskomaton vuosi pienelle amatööritallille", hehkutti kuopiolainen ravi-isäntä Heikki Korhonen lauantai-iltaansa.

Korhosen omistama tamma El Catwalk otti Vermon päälähdössä Uudenmaan Upein -ajossa kauden kahdennentoista voittonsa.

Kun ravivuosi on lopuillaan, El Catwalk on tällä kaudella eniten yksittäisiä lähtöjä voittanut hevonen. Se jakaa ykkössijaa Venicen ja Magnatin kanssa.

Vuosi on ollut uskomaton myös El Catwalkin ohjastajalle Mika Forssille, joka on ollut Ari Moilasen kanssa Korhosen hevosten luottokuskina.

Forss on ohjastanut myös kauden toista menestyshevosta, viisivuotiasta Veniceä, joka sekin syö kauraa Korhosen tallissa.

"Molemmat ovat hyviä hevosia, tammoja ja ikäkausiensa parhaita. Eroa on sitten siinä, että Venice on voittanut 350 000 euroa, kun El Catwalkilla on nyt 90 000 euroa", laski Korhonen.

Forss piti El Catwalkin kolmevuotiaiden lämminveristen tasoituslähdössä kärjessä lähdöstä maaliin. Forss kehui ajamista helpoksi. "En pitänyt siitä liikaa kiinni, mutta kovaa piti lähteä liikkeelle", sanoi Forss, joka itse otti El Catwalkilla tämän vuoden 286. voittonsa.

Forssin tavoitteena on päästä vielä 300 voittoon, johon ennen häntä on päässyt vain kolme muuta kuskia, Jorma Kontio, Moilanen ja Antti Teivainen.

Forss on kauden tilastoykkösenä myös voitetuissa palkintorahoissa. Hän on ohjastanut lainakuskina hevosten omistajille 1,3 miljoonaa euroa. "Melkoinen vuosihan tämä on", sanoi Forss.

Entä millainen hevonen sitten on El Catwalk? Onko siinä ainesta todelliseksi superhevoseksi?

"Raakile. Lihaksikas, hyvärakenteinen, mutta lapsenkasvuinen. Ei se ole lainkaan valmis, mutta siltä voidaan odottaa mitä vain", sanoo Forss, joka todella tuntee hevoset.

"Se on myös hyvä, ettei hevonen ole tappioton."

Forss ohjastaa mielellään hevosta, jonka kanssa hän voi rakentaa "projektin" – seurata pitkään hevosen kehitystä.

Sama ajatus miellyttää myös omistajaa. "Olemme menneet Mikan kanssa tyvestä puuhun. Teemme työtä kimpassa. Ajamiseen en ole antanut kertaakaan ohjeita", sanoi Korhonen, jonka tallissa on kaikkiaan kahdeksan hevosta.

Suomenhevosten 7 000 euron pääpalkinnosta käytiin illan tiukin kamppailu, kun Diktaattori voitti Suivikkaan puolen turpajouhen erolla. Diktaattorin ohjastaja Jani Ruotsalainen on päässyt uutena kuskina yli 1 000 voiton kerhoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!