Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi norjalaishiihtäjä nousi parrasvaloihin

Gløersen yllätti Davosissa. Norja juhli myös naisten kisassa, jossa Roponen oli seitsemäs.

Urheilu
 
Anders Gløersen
Anders Gløersen

Se on tuttu juttu, että norjalaishiihtäjät juhlivat maailmancupissa. Se sen sijaan on harvinaisempi näky, että Anders Gløersen nousee korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Gløersen, 28, oli eilen lauantaina nopein Davosin 15 kilometrillä (v), kun norjalaiset jatkoivat ylivoimaista menoaan. Petter Northug hävisi Gløersenille 4,8 sekuntia ja oli toinen. Chris Jespersen täydensi norjalaisten kolmoisvoiton.

Ykköstila oli Gløersenille uran ensimmäinen muilla kuin sprinttimatkoilla. Jespersen puolestaan nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella palkintopallille.

Uudet nimet vain korostavat Norjan tason laajuutta, sillä tämän kauden miesten maailmancupissa palkintopallilla on nähty kymmenen eri norjalaista.

Norja juhli totutusti myös naisissa, kun Marit Bjørgen oli ykkönen 10 kilometrin vapaalla.

Suomalaisnaisista kymmenen joukkoon sijoittuivat Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski. Kauden ensimmäiset mc-pisteensä napannut Roponen oli seitsemäs ja Pärmäkoski yhdeksäs. Miehissä Matti Heikkinen ylsi cupin pisteille sijoituttuaan 11:nneksi.

Miesten maailmancupin kokonaiskilpailussa seitsemän parhaan joukossa on kuusi norjalaista. Naisissa norjalaiset rohmuavat neljä kärkisijaa.

"Norjalaismiesten tällainen ylivoima on ollut pieni yllätys. Naisissa kyseisen nelikon vahvoja suorituksia on osattu odottaa", myöntää Suomen päävalmentaja Reijo Jylhä, joka ei ole mukana Davosissa.

Heikkinen hävisi kärjelle 25,2 sekuntia. Se kertoo Davosin kilpailun tasaisuudesta.

"Matilta puuttuu ihan huippusuoritus. Kun hän saa sellaisen, hän pystyy kuromaan eroa kärkeen kiinni", Jylhä uskoo.

Päävalmentaja oli tyytyväinen Roposen ja Pärmäkosken hiihtoihin. "Riitta-Liisa on palannut omalle tasolleen. Se lupaa hyvää tulevia kisoja ajatellen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!