Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräiseltä hurja nousu kakkoseksi

Maailmancupin kärkinainen pääsi jo kuudennen kerran palkintokorokkeelle

Urheilu
 
Jure Makovec AFP
Kaisa Mäkäräisen alku on sujunut maailmancupissa vakuuttavasti.
Kaisa Mäkäräisen alku on sujunut maailmancupissa vakuuttavasti. Kuva: Jure Makovec AFP

Seitsemän maailmancupin starttia, kuusi palkintopallisijoitusta. Maailmancupin ykkössijaa hallussaan pitävä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen tekee tällä hetkellä selvää jälkeä missä vain kilpaileekin.

Tämän kauden maailmancupin alku on ollut toistaiseksi paras hänen urallaan. Kaudella 2010–2011 Mäkäräinen voitti ensimmäisen kerran maailmancupin, ja silloin hän saavutti ennen joulua kuusi palkintopallisijoitusta: kaksi voittoa, kaksi toista sijaa ja kaksi kolmossijaa.

Nyt hänellä on sama määrä sijoituksia kolmen parhaan joukkoon, mutta kolme voittoa, kaksi kakkossijaa ja yksi kolmossija.

Mäkäräinen on tätä vauhtia tekemässä uransa parhaan maailmancupin kokonaissuorituksen, sillä kausilla 2010–2011 ja 2013–2014 hän saavutti kummallakin kerralla yhdeksän palkintopallisijoitusta.

Mäkäräisen ainoa sijoitus kärkikolmikon ulkopuolelle tuli torstaina Slovenian Pokljukassa, kun hän jäi pikakilpailussa sijalle 15.

Suomalainen korjasi vahingon nousemalla toiseksi lauantain takaa-ajokisassa.

Vain kisan voittanut Valko-Venäjän Darja Domratševa karkasi Mäkäräiseltä kymmenen sekunnin päähän. Kolmanneksi tuli Ukrainan Valj Semerenko 41,6 sekuntia voittajaa hitaampana.

"Kaisa vain jatkaa loistavia suorituksiaan. Kyllä me tiesimme, että hänellä on mahdollisuudet tuollaiseen sijoitukseen. Siihen vaadittiin helpohkolla radalla hyvä ammunta", ampumahiihtäjien päävalmentaja Marko Laaksonen kertoi puhelimitse.

Mäkäräinen ampuikin jo ensimmäisellä makuupaikalta nollat ja jatkoi matkaa kärkikuusikossa.

Lämpötila nousi Sloveniassa päivällä, mutta yöpakkanen oli jättänyt ladun liukkaaksi. Latu olikin todella nopea, ja ampumapaikallakin oli vain pieni tuulenvire.

Mäkäräinen ampui toisella makuupaikalla yhden hudin, mutta kaksi pystyammuntapaikkaa sujui puhtaalla ammunnalla. Domratševa ampui toisella pystypaikalla viimeisellä laukauksellaan hudin mutta lähti silti reilut 23 sekuntia ennen Mäkäräistä viimeiselle hiihto-osuudelle.

"Jos ero olisi ollut 5–10 sekuntia pienempi viimeisen ampumapaikan jälkeen, Kaisan olisi ollut mahdollista voittaakin. Meidän omien kellotusteme mukaan ero oli pienimmillään kahdeksan sekuntia 300 metriä ennen maalia."

Mäkäräinen johtaa nyt maailmancupin kokonaiskilpailua 59 pisteellä ennen Domratševaa.

"Heti viimeisen ammunnan jälkeen tuli hyvä mieli. Olen tyytyväinen kakkossijaan", Mäkäräinen kertoi STT:lle.

44:nneksi sijoittunut Mari Laukkanen epäonnistui pahoin ja ampui yhteensä kahdeksan hutia.

"Hänellä on edellytykset yltää kärkisijoille, jos hän saisi pidettyä ammunnan kasassa", Laaksonen sanoi.

Miesten takaa-ajokilpailun suomalaiset Ahti Toivanen ja Olli Hiidensalo kiersivät kumpikin sakkoringin viidesti. Toivanen oli sijalla 52 ja Hiidensalo sijalla 56.

"Hiidensalo kaatui viimeisessä laskussa ja sai jonkinasteisen aivotärähdyksen. Hän on tarkkailussa sairaalassa", Laaksonen kertoi.

Kilpailun voitti Norjan Emil Hegle Svendsen. Nelinkertainen olympiavoittaja ampui nollat neljällä ampumapaikalla ja nousi takaa-ajokilpailun voittajaksi kolmannelta sijalta.

Toiseksi sijoittui Venäjän Anton Šipulin 17,8 sekuntia voittajalle hävinneenä, ja kolmas oli Ranskan Martin Fourcade.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!