Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donskoi kirjoitti nimensä isoilla kirjaimilla Leijonien papereihin

Leijonat päätti kaksi viimeistä otteluaan voitokkaisiin rankkareihin ja turnauksen kakkossijaan

Urheilu
 
Vladimir Fedorenko Ria Novosti
Joonas Donskoi (vas.) teki Suomen avausmaalin upealla yksilösuorituksella. Ruotsin Erik Gustafsson yritti välillä häiritä.
Joonas Donskoi (vas.) teki Suomen avausmaalin upealla yksilösuorituksella. Ruotsin Erik Gustafsson yritti välillä häiritä. Kuva: Vladimir Fedorenko Ria Novosti

Sitä voi pitää hyvänä, että pystyy tekemään tulosta, vaikka peli ei aina kulkisikaan. Näin kävi Suomen jääkiekkomaajoukkueelle Sotšin turnauksessa.

Leijonat voitti Ruotsin 3–2 voittomaalien jälkeen, mutta taaskaan peli ei häikäissyt. Tosin meni se pari askelta eteenpäin lauantaisesta Tšekki-ottelusta.

"Kyllä tämä oli paras pelimme", sanoi maajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen. Ehkä oli, ehkä ei.

Puolustaminen toimi. Hyökkääminen sujui myös jollain lailla, mutta ylivoimapeli ei ollenkaan. Vähänkin isommissa turnauksissa ylivoimapelin täytyy tikata kuin sveitsiläisen kellon, muuten tulee noutaja.

Jalonen myönsi, että ylivoimapelissä joukkue jäi jumiin. Mikään koostumus ei toiminut.

Hyökkääjä Joonas Donskoin kaksi rankkarimaalia Tšekkiä vastaan ja upea yksilösuoritus Ruotsi-pelissä herätti kysymyksen, istuttiko valmennusjohto väärää miestä avauspelissä.

Donskoi, 22, pääsi irti vasta lauantaina, pelasi vahvasti ja jatkoi samalla lailla Tre Kronoria vastaan.

Kärppiä edustava Donskoi kuuluu samaan ikäluokkaan Mikael Granlundin kanssa. Hänet laskettiin juniorivuosina niihin lahjakkuuksiin, joista voisi olla iloa seurajoukkueelle ja Suomi-kiekolle.

Leijonien avausmaalissa Ruotsia vastaan Donskoi näytti tuoretta ja raikasta ennakkoluulottomuutta. Hän raivasi itselleen väkisin maalipaikan ja laukoi yläkulmasta kiekon sisään ohi Henrik Karlssonin.

Paljon turvallisempi ratkaisu olisi ollut syöttää omalle pelaajalle, mutta siihen Donskoi ei tyytynyt.

Donskoi kruunasi iltansa tekemällä myös rankkarikisassa maalin.

NHL:stä Eurooppaan palannut Ville Leino tuli maajoukkueeseen sillä ajatuksella, että kevään MM-turnauksen voisi merkitä kalenteriin.

Kolmen EHT-ottelun jälkeen Leinolla on vähintään jääkiekkomailan mittainen matka MM-kaukaloon. Leino on taitava, joskus ovelakin, mutta liian kevyt tähän kyytiin. Fysiikka olisi saanut olla kovempi ja halukkuus käyttää sitä.

Vielä on pitkä kausi aikaa antaa näyttöjä, mutta Sotšin katselmuksessa jäi paljon toivomisen varaa.

Leino putosi pois siitä ryhmästä, joka jatkoaikoja pelasi. Se on huono merkki ja kertoi puutteista.

Sotšin turnauksessa Leijonilla oli jalkeilla joukko MM-tason puolustajia, kuten Juuso Hietanen, Sami Lepistö, Tommi Kivistö ja Lasse Kukkonen.

Färjestadissa pelaava Anssi Salmela on kokenut MM-kisapelaaja, jolta jäi Minsk väliin selkävamman takia. Bolšoi Ice Domessa Salmela näytti, että Tšekin ensi kevään MM-turnaukseen hän menee heittämällä, ellei tule uusia loukkaantumisia.

Jalonen kaipasi Salmelalta enemmän ylivoimapelissä, mutta siihen suohon upposi koko joukko.

Puolustajilla on otollinen tilanne antaa MM-näyttöjä, kun NHL:stä tuskin tulee alakerran pelaajia ruuhkaksi asti.

Anaheimin Sami Vatanen voi olla vahvasti siviilityönsä parissa, kun kiekko putoaa jäähän Ostravassa. Samoin taitaa käydä Pittsburghin Olli Määtälle.

Buffalon Rasmus Ristolainen saattaa vapautua Kari Jalosen Leijoniin.

Heikki Miettinen HS
Sotši

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!