Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päävalmentaja Jylhä odottaa hyviä tuloksia Tour de Skiltä

Vuoden viimeinen mc-osakilpailu oli täynnä pettymyksiä

Urheilu
 

Vaikka vuoden viimeinen maailmancupin osakilpailu oli sunnuntaina täynnä pettymyksiä, hiihtomaajoukkueen päävalmentajan Reijo Jylhän odotukset ovat korkealla vuodenvaihteen jälkeen alkavalla Tour de Ski -kiertueella.

Naisilta Jylhä odottaa Tourilla vähintään viime talven tasoisia tuloksia.

Silloin Krista Lähteenmäki sijoittui kokonaiskilpailussa kolmannen kerran peräkkäin neljänneksi. Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen nappasivat seuraavat sijat.

Miehissä tason nostamiseen ei edes paljoa vaadita, koska kokonaismenestys on ollut laihaa. Viimeksi Ville Nousiainen oli parhaana 14:s

"Miehiltäkin odotan hyvää kokonaistulosta", Jylhä sanoi.

Joukkue Tourille nimetään ehkä jo tänään maanantaina. Suomen kiintiö on 7+7 urheilijaa, mutta Jylhän mukaan matkaan lähtee enintään 12 hiihtäjää.

Näillä näkymin Tourilla kilpailevat naisista ainakin Lähteenmäki, Niskanen, Kyllönen, Laura Mononen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Miehistä ovat lähdössä ainakin Nousiainen, Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi ja Lari Lehtonen.

Sen sijaan uransa parhaan ja tasaisimman alkukauden hiihtänyt Matti Heikkinen ei lähde Tourille. Siellä hän ei ole koskaan erityisemmin viihtynyt, vaikka voitto ja muitakin hyviä suorituksia on plakkarissa.

Heikkinen pitää harjoitusjakson ja kilpailee Skandinavian cupissa tulevilla MM-laduilla Falunissa samaan aikaan, kun Tourilla on päätösviikonloppu.

Sunnuntaina Davosin mc-sprintissä (v) suomalaisten tulokset olivat vielä vaisumpia kuin viikkoa aiemmin samalla matkalla.

Miehissä Martti Jylhä oli ainoa karsinnasta selviytynyt. Hänellä oli puolivälierän lopussa vielä mahdollisuus jatkoon, mutta yhdysvaltalaisen kilpakumppanin Simeon Hamiltonin kaatuminen eteen viimeisessä nousussa pilasi Jylhän aikeet.

"En ole ikinä ollut näin vihainen hiihtokisan jälkeen", Martti Jylhä sanoi tiedotteessa.

Naisissa kukaan ei ollut lähelläkään päästä välieriin.

"Naisissa meillä ei ole oikeastaan ketään, jolla olisi nyt valmiuksia hiihtää riittävän kovaa noin nopeissa oloissa. Miehissä ollaan vapaalla paljon jäljessä perinteisen sprinttiä", päävalmentaja arvioi.

MM-kisoissa henkilökohtainen sprintti hiihdetään perinteisellä ja sprinttiviesti vapaalla.

OIKAISU 23.12. Hiihtäjä Krista Lähteenmäen nykyinen sukunimi on Pärmäkoski.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!