Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiira Korven on helppo hymyillä

Jalkavammoista toipuminen, uusi valmentaja ja uudenlainen harjoittelu innostavat

Urheilu
 
Rio Gandara HS
Loukkaantumisesta toipunut Kiira Korpi haluaa kilpailla vuoden kerrallaan. "Tosin Helsingin MM-kisat 2017 eivät ole enää niin kaukana", sanoi Korpi, joka luisteli Suomen mestariksi Tikkurilan jäähallissa.
Loukkaantumisesta toipunut Kiira Korpi haluaa kilpailla vuoden kerrallaan. "Tosin Helsingin MM-kisat 2017 eivät ole enää niin kaukana", sanoi Korpi, joka luisteli Suomen mestariksi Tikkurilan jäähallissa. Kuva: Rio Gandara HS

Rento, vapautunut ja onnellinen.

Kiira Korven oli helppo hymyillä, kun hän juhli sunnuntaina uransa viidettä taitoluistelun Suomen mestaruutta.

Korpi, 26, jätti Tikkurilan SM-jäillä helposti taakseen vielä nuorisoketjuun kuuluvat Jenni Saarisen ja Viveca Lindforsin. Molemmat ovat 15-vuotiaita.

Voitto näytti katsomoon helpolta, mutta sitä ei se välttämättä ollut. "Tämä piti ansaita. Ei tullut hopeatarjottimella", sanoi Korpi, joka kilpaili vasta toisen kerran pitkän toipumisjaksonsa jälkeen.

Korpi on Suomen ainoa kansainvälisen tason naisluistelija tällä hetkellä. Hän tavoittelee EM-kisoissa tammikuun lopulla paikkaa kärkikymmenikössä.

Sekään ei tule helpolla, mutta tullessaan se toisi Suomelle kaksi edustuspaikkaa seuraaviin kisoihin. Mitalilla irtoaisi jo kolme paikkaa.

"En ole miettinyt EM-kisoja yhtään. Tärkeintä oli päästä kilpailemaan", sanoi Korpi, joka sai 168,00 pistettä.

Kauden avauskisassa kaksi viikkoa sitten Zagrebissa hän sai 167,81 pistettä.

Korpi oli tyytyväinen sunnuntain vapaaohjelmaansa, muttei lauantain lyhytohjelmaan. "Se oli pettymys."

Korven akillesjänne on nyt operoitu kaksi kertaa peräjälkeen. Korven mukaan vammoista toipuminen oli henkisesti raskasta, mutta opettavaista.

Uransa lopettamista hän ei miettinyt. "Oli hetkiä, mutta ne olivat ohimeneviä", sanoi Korpi.

Opettavaista on ollut se, ettei Korpi enää pelkää virheitä. "Virheet ovat hyvästä. Niitä ei pidä pelätä. Tämä on ollut usein kompastuskivi suomalaisille."

Myös Korven valmennus ja harjoittelu on muuttunut. Carlos Avila de Borba on tuonut uutta ilmettä kokonaisuuteen.

"Temperamenttia ja luovuutta. Oli onni, että sain portugalilaisen valmentajan. Hän eläytyy sataprosenttisesti joka asiaan."

Korven harjoitteluun on lisätty lihashuoltoa ja samaa liikkuvuutta kuin tanssijoilla. "Nykyharjoittelu on sikäli armollisempaa kuin ennen, että se estää loukkaantumisia."

Korven toinen valmentaja, yhdysvaltalainen Rafael Arutyunyuan toimii enää lähinnä hyppykonsulttina. "Hän on mukana tarvittaessa."

Korpi ei myöskään harjoittele enää Kaliforniassa, jossa hänen oli vaikea saada riittävästi jääaikaa.

Avila de Borba ja Korpi ovat siirtyneet Saksan Oberstdorfiin, jossa harjoittelee myös Suomen paras miesluistelija Valtter Virtanen.

"Meillä on koossa Oberissa koko Suomen maajoukkue. Sparraamme siellä toisiamme", nauroi Korpi. "Kalifornia ei ole kuitenkaan kokonaan jäänyt pois. Uutta reissua ei vain ole suunnitteilla."

Korpi toivoi, että hän voisi olla esikuvana uudelle sukupolvelle. "Totta, ettei naisten huipulla ole paljon muita. Olen silti luottavainen, että nuoret nousevat vielä esiin. Tosin kansainvälinen kärki kovenee."

Toiseksi luistellut Saarinen on Korven seurakaveri.

Miksi Tampereen Tapparasta on kaksi parasta naista?

"Innostus on noussut, samoin arvostus ihan erilaiseksi, kuin mitä se oli silloin, kun aloitin", sanoi Korpi.

"Paras voittakoon. Meillä on tosi hyvä porukka ja tiimi", sanoi Saarinen, joka otti Lindforsin tapaan ensimmäisen SM-mitalinsa aikuisten sarjassa. "Koen, että kuulun tähän sarjaan", sanoi Saarinen, jota pidetään yhtenä Suomen lahjakkaimmista tulevaisuuden luistelijoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?