Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmentaja Punkkinen kehui Mäkäräisen alkukautta

Valmentaja ei yllättynyt suojattinsa huimasta alkukaudesta maailmancupissa

Urheilu
 
Primož Jerončič Lehtikuva
Kaisa Mäkäräisellä on takanaan kolme kisaviikkoa.
Kaisa Mäkäräisellä on takanaan kolme kisaviikkoa. Kuva: Primož Jerončič Lehtikuva

Ampumahiihtäjä   Kaisa Mäkäräisen ensimmäinen kolmannes lajin maailmancupissa päättyi napakymppiin. 31-vuotias joensuulainen selvitti kauden ensimmäisen yhteislähtökisan Pokljukassa kahdella ohilaukauksella ja voitti osakilpailun huiman latuvauhtinsa sekä loppukirinsä ansiosta.

"Hyvä kisa", hykerteli voittaja HS:lle puhelimitse Sloveniasta.

Artikkeliin liittyvät

Mäkäräinen on ollut kuluvalla kaudella suorastaan musertava. Hänellä on kahdeksasta osakilpailusta neljä voittoa, kaksi kakkostilaa ja yksi kolmas sija.

Talven ainoa tahra on Pokljukan viime torstain pikakilpailu, jossa Mäkäräisen sihti oli kateissa. Neljä hutia sysäsi suomalaisen sijalle 15.

Lajia rautaisella otteella tällä hetkellä hallitseva Mäkäräinen ei sorru ylisanoihin eikä suostu antamaan itselleen arvosanaa.

Jos oli itsekriittinen urheilija varovainen joulunumeroiden antamisessa, niin yleensä pidättyväinen valmentaja Jarmo Punkkinen ei kitsastellut.

"Suoritus on ollut vaikeassa ja vaihtelevassa lajissa täysi kymppi. Ei todellakaan yhtään vähempää", puhelimitse Lappeenrannasta tavoitettu Punkkinen sanoi.

Hän muistutti, että Mäkäräinen sairastui flunssaan kauden avauksessa Östersundissa. Tauti on hellittämässä vasta nyt.

Ykkösnaisen fysiikkavalmennuksesta vuosia vastannut Punkkinen ei ole järin yllättynyt suojattinsa esityksistä.

"Tällä kaudella on ollut tietyllä tavalla rennompi meininki, kun kalenterissa ei ole olympiakisoja. Kaisalla on takanaan hyvä harjoituskausi, emmekä ole vetäneet ihan yhtä lujille kuin vuosi sitten."

Punkkisen mukaan naisurheilijat ovat usein perfektionisteja. Tämä pätee hänen mukaansa ainakin Mäkäräiseen.

"Lepo jää liian usein taka-alalle, kun naiset painavat koko ajan kaasu pohjassa."

Punkkinen listasi megamenestyksen syiksi myös muutaman Sotšin olympialaisten jälkeen lopettaneen huipun poissaolon ja kohentuneen ampumatyöskentelyn ampumapenkalla.

"Ammunnan tasaisuus on ollut yllätys itsellenikin. Se on sujunut yhtä kertaa lukuun ottamatta hyvin", Mäkäräinen viittasi torstain pummeihin.

Lauantaina Mäkäräinen laukoi takaa-ajossa vain yhden hudin ja sijoittui toiseksi. Sunnuntain kaksi sakkokierrosta eivät estäneet naista lopettamasta kauden avausjaksoa voitokkaasti 12,5 km:n yhteislähtökilpailussa.

Viimeisen ampumapaikan jälkeen 18 sekunnilla Mäkäräistä johtanut Ranskan Anais Bescond jäi voittajasta 7,6 ja kolmanneksi sijoittunut Valko-Venäjän Nadezha Skardino 15,8 sekuntia.

Mäkäräinen lähtee kolmen viikon kisarupeaman jälkeen joululomalle pirtsakkana. Tänään maanantaina on edessä kotimatka, ja tiistain ohjelmassa ovat joululahjaostokset.

"Pertsaa [perinteinen hiihtotapa], punttisalia, suklaata ja sohvaa. Ne kuuluvat lähiajan suunnitelmiini ilman aikatauluja."

Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Jarmo Punkkinen
Jarmo Punkkinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!