Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräinen on elämänsä vireessä

Urheilu
 
Jarmo Färdig Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on elämänsä vedossa – ainakin alkukauden tulosten perusteella.

Joensuulainen on dominoinut alkukautta liki itsevaltiaan tavoin. Muille on jäänyt rippeet ja sivurooli.

Muutama huippu lopetti Sotšin jälkeen, muutama on toipumislomalla ja muutama etsii huippukuntoaan. Mäkäräinen ei jossittele vaan käyttää avautuneen tilaisuuden.

Hän johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua 94 pisteen turvin ennen Ukrainan Valj Semerenkoa. Osakilpailuvoitosta saa 60 pinnaa.

Mäkäräisen menestys näkyy myös tilinauhassa. Hän on ansainnut palkintorahoina joulukuussa jo lähes 90 000 euroa.

Päivittelijöiden pitää muistaa, että Mäkäräinen on tehnyt vuosikausia ilmaiseksi töitä. Lisäksi ampumahiihtäjillä on tilipäiviä yleensä vain talvisin. Kesällä he hikoilevat ilmaiseksi.

Mäkäräinen ei ajattele rahaa, etusijalla on urheilullinen menestys. Hänelle tarjottiin paikkaa Saksassa heti joulun jälkeen järjestettävään rahakkaaseen kutsukilpailuun. Mäkäräinen pysyy kotimaisemissa ja palaa kilpahommiin loppiaisen jälkeen. Siihen saakka hän harjoittelee ja lataa akkujaan loppukautta ja kevään Kontiolahden MM-kisoja varten.

Mäkäräinen kilpaili kolme viikkoa flunssassa ja sen jälkeen toipilaana. Perusharjoittelu jäi kesannolle, kun kaikki aika meni palautumiseen. Nyt kylvetään siemeniä loppukauteen.

Urheilutoimittajat valitsevat vuoden parhaan urheilijan tammikuussa. Mäkäräinen on maailmancupin hallitsevana mestarina ja alkukauden menestyksensä ansiosta kärkikahinoissa. Gaalassa häntä ei kuitenkaan nähdä. "Siellä on tarpeeksi urheilijoita ilman minuakin", totesi Mäkäräinen, joka kisaa tuolloin Ruhpoldingissa.

Kanta saattaa muuttua, jos hänet äänestetään toisen kerran vuoden parhaaksi.

Jarmo Färdig
jarmo.fardig@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!