Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tomi Pulkkinen Sveitsistä Suomen kakkosluistelijaksi

Urheilu
 
Aimo Antti-Koivisto Lehtikuva
Tomi Pulkkinen
Tomi Pulkkinen Kuva: Aimo Antti-Koivisto Lehtikuva

Tomi Pulkkinen teki taitoluistelun SM-kisoissa harvinaisen tempun.

Hän sijoittui elämänsä ensimmäisissä SM-kisoissa toiseksi, vaikka on jo kertaalleen luistellut EM-kisoissa.

Pulkkinen oli mukana Helsingin EM-kisoissa 2009, mutta silloin hän edusti Sveitsiä. Nyt hän on vaihtanut kansalaisuutta.

Pulkkisen, 22, isä on suomalainen ja äiti on syntynyt entisessä Tšekkoslovakiassa. Pulkkisen vanhemmat tapasivat Suomessa, jonne viulua soittava äiti tuli opettamaan musiikkia.

Sveitsiin perhe muutti vuonna 2000. Ensin Berniin ja sitten Zürichiin.

Tikkurilan SM-kisoihin Pulkkinen tuli tosissaan haastamaan Valtter Virtasta. Pulkkinen on energinen piristysruiske lajiin, mutta hänen kokemuksensa ei vielä riittänyt Virtasen lyömiseen.

Virtanen luisteli omat ennätyspisteensä 180,90. Pulkkinen jäi hänestä lähes kymmenen pistettä. Virtanen lähtee myös Suomen ainoaksi miesedustajaksi tammikuun EM-kisoihin.

Myös Pulkkinen olisi päässyt Tukholmaan, jos hän olisi edelleen edustanut Sveitsiä. "Kun on nuori, niin se ja sama, mitä maata edustaa", sanoi Pulkkinen.

Helsingissä syntynyt Pulkkinen lopetti luistelemisen kokonaan kahdeksi vuodeksi. Hän riitaantui Sveitsin taitoluisteluliiton kanssa.

"Minulta meni liittoon luottamus. Se ei auttanut minua silloin, kun olisin tarvinnut apua. Nyt olen saanut toisen mahdollisuuden, enkä ole katunut, että vaihdoin kansalaisuutta."

Kun Pulkkinen lopetti harjoittelun, hänen painonsa nousi viisitoista kiloa. Tikkurilassa hän oli jälleen sutjakassa kunnossa. "Niin monen kilon pudottaminen otti koville", sanoi Pulkkinen, joka on tällä hetkellä päätoiminen urheilija.

Miesten taitoluistelun kärki on kapea, mutta kansainvälinen, kun Suomen mestari Virtanen asuu ja opiskelee lääkäriksi Saksassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?