Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrarin uusi johto janoaa menestystä

Puolentoista vuoden tappiokierteen katkaiseminen on vaikea tehtävä

Urheilu
 
Sergio Marchionne
Sergio Marchionne

Ferrarin surkein kausi 20 vuoteen värisytti F1-mediaa maanantaina Fioranon rata-alueella yhtä lailla kuin vain parin asteen sumuinen talvisää. Onneksi uudet johtajat Sergio Marchionne ja Maurizio Arrivabene eivät tulleet puhumaan vain lämpimikseen ensimmäiseen yhteiseen lehdistötilaisuuteensa.

Ferrarilla on menossa kaikkien aikojen muutos. Vanhasta tiimistä mukaan jäivät enää tekninen johtaja James Allison ja Maranellon tuorein maailmanmestari Kimi Räikkönen.

Uudet johtajat edustavat vanhempaa sukupolvea. Lokakuussa Ferrarin johdon ottanut Fiat-konsernin pääjohtaja Sergio Marchionne on 62-vuotias ja hänen nimittämänsä tallipäällikkö Arrivabene 57-vuotias.

Kummallakin on vahva liike-elämän tausta, mutta kumpikin on kasvanut myös vahvasti sisälle Ferrarin toimintaan ja johtamiseen.

Arrivabene on kiertänyt varikkoja 30 vuoden ajan.

Nyt avainsanana on kilpailmeen nuorentaminen uudella tekemisen asenteella.

Luonnollisesti Marchionne ja Arrivabene ovat niin kilpa-ajon kuin autonrakentamisenkin kannalta melkoisia ummikkoja, mutta heillä on valta valita oikeat miehet oikeisiin tehtäviin. Molemmilla on hyvät suhteet lajin päättäjiin. Kumpikin lukeutuu F1-moguli Bernie Ecclestonen hyviin tuttuihin.

Tässä tilanteessa teknisen johtajan asema vain korostuu. Allison sai pääjohtajan kehut osaamisestaan auton suunnittelu- ja kehitystyön johtamisessa.

Ferrarin uudella johdolla on huimat paineet voittaa kisoja ensi kaudella. Marchionne ja Arrivabene tyylittelivät voittotavoitteilla.

"Jos voitamme kaksi kisaa, se on menestys. Jos voitamme kolme, se on riemuvoitto", Arrivabene julisti.

"Ja jos voitamme neljä, olemme taivaassa", Marchionne täydensi.

Totuus kuitenkin on, ettei voittokantaan paluu puolentoista vuoden tappiokierteestä tapahdu sormia napsauttamalla. Uusi auto on varmuudella parempi, mutta moottoripuolella Mercedeksellä on niin valtava etumatka, ettei sitä oteta yhden talven aikana kiinni kuin hitusen.

Fernando Alonso lähti viiden kauden jälkeen McLarenille, ja Sebastian Vettel tuli Red Bullilta Kimi Räikkösen tallikaveriksi. Tallijohto odottaa paljon näiltä kaveruksilta.

"Sebastian ja Kimi tulevat erittäin hyvin toimeen keskenään ja auttavat yhdessä tallia eteenpäin", Marchionne korosti.

Mitä Räikköseltä sitten vaaditaan, että Ferrari haluaisi pitää hänet myös 2016?

"Kimillä on takanaan vaikea kausi. Siitä voi sanoa mitä tahansa, mutta Kimi ei suinkaan ole lopettanut. Hän on maailmanmestari ja maailmanmestari nimenomaan Ferrarilla. Annamme kuskille aikaa näyttää, mihin hän pystyy ensi kaudella, ja vasta sitten on päätösten aika", Arrivabene sanoi.

Heikki Kulta
Fiorano

Maurizio Arrivabene
Maurizio Arrivabene
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?