Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS esittelee nuorten Leijonien tähtikuusikon

Nämä pelaajat kantavat suurimman vastuun MM-kullan puolustamisessa

Urheilu
 
Ville Husso
Ville Husso

Maalivahdit
Ville Husso
ja Juuse Saros
Nuorten Leijonien maalivahtikaksikko kuuluu MM-turnauksen eturiviin.

HPK:ta edustava Saros otti viime vuoden MM-turnauksessa nuorten Leijonien ykkösvahdin paikan ja jätti Husson penkille. Saroksen torjunnat olivat vahva noja kohti MM-titteliä.

HIFK:n Husso on pelannut Liigassa hieman paremmin kuin Saros ja haastaa tämän varmasti kilpailussa pelaavan vahdin paikasta.

Saros on Nashvillen neljännen kierroksen varaus numerolla 99, ja Husso jäi St. Louisin haaviin sijalla 94.

Puolustaja
Joonas Lyytinen
Lyytinen pelasi viime kaudella KalPassa 30 liigaottelua, ja saman verran hän on saanut kokoon tällä kaudella. Lyytinen luistelee hyvin ja käsittelee kiekkoa taitavasti. Hän on koonnut 31 ottelussa mukavat tehot 5+4. Moni hyökkääjäkin olisi vastaavasta iloinen.

Kanadan MM-turnauksessa Lyytiselle on luvassa reilusti vastuuta, kun joukkueen alakerta vaikuttaa aavistuksen kevyemmältä kuin hyökkäys. Lyytinen on Nashvillen viidennen kierroksen varaus.

Puolustaja
Julius Honka

Texas Starsissa pelaava Honka oli voittamassa Pikkuleijonissa 18-vuotisten MM-pronssia Sotšin turnauksessa keväällä 2013. Siellä hän ihastutti hyvällä luistelulla ja näyttävillä kiekon ylöstuonneilla.

Maajoukkuemenestys jatkui viime vuodenvaihteessa 20-vuotisten kisoissa, kun Suomi otti kultaa. MM-turnauksessa ykköspakin paikka oli varattuna Hongalle, mutta sen ottikin tuolloin Kärppiä edustanut Ville Pokka.

Dallas varasi Hongan NHL:ään ensimmäisellä kierroksella numerolla 14 eli aikaisemmin kuin Kasperi Kapasen. 179-senttisellä Hongalla on paljon töitä fysiikkansa kanssa.

Hyökkääjä
Aleksi Mustonen
Mustonen pelasi juniorivuotensa Jokereissa ja sai siellä maistaa liigavauhtia ensimmäisen kerran. Kahteen ensimmäiseen kauteen kertyi vain 11 liigaottelua ja "kiikaritehot": 0+0.

Nyt kulkee toisella tavalla. Mustonen pelaa Ilveksessä Roope Hintzin kanssa samassa ketjussa ja kuuluu joukkueen johtaviin pelaajiin. Mustonen on haalinut 29 ottelussa kovat tehopisteet 5+13.

Mustosta voisi kuvata lyhyesti: hirvittävän nopea. Yhden tilaston mukaan hän on 172-senttinen, mutta toinen taulukko kertoo hänen pituudekseen 175 senttimetriä. Koko on syy, miksei NHL ole herännyt hänen peräänsä.

Pientä kokoaan Mustonen kompensoi hyvillä käännöksillä, taitavalla mailatekniikalla ja toimivalla pelisilmällä.

MM-joukkueessa Mustonen ottaa ykkössentterin paikan ja saanee laidalleen tutun Hintzin.

Hyökkääjä
Kasperi Kapanen
Kapanen on hyökkääjä, josta on Suomessa puhuttu eniten sitten Mikael Granlundin NHL:ään lähdön. Sukupuulla on iso merkitys, mutta tärkeintä on Kapasen pelaaminen.

Pittsburgh varasi Kapasen viime kesänä NHL:ään ensimmäisellä kierroksella numerolla 22, mutta tämä kausi kuluu vielä Suomessa. KalPassa Kapanen otti johtavan paikan tultuaan NHL-leiriltä takaisin Suomeen. 19 ottelussa tehdyt 9+7 pistettä kertovat liigatehosta paljon.

Kapanen luistelee hyvin, osaa harhauttaa ja laukoo terävästi. Syy lienee siinä, että hän varttui Philadelphiassa, kun isä Sami Kapanen pelasi NHL:ssä.

AleksiMustonen
Aleksi
Mustonen
Juuse Saros
Juuse Saros
JoonasLyytinen
Joonas
Lyytinen
KasperiKapanen
Kasperi
Kapanen
Julius Honka
Julius Honka
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!