Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset lähtevät haastajina mäkiviikolle

Urheilu
 

Suomen mäkimaajoukkue lähtee Keski-Euroopan mäkiviikolle maltillisin odotuksin. Mäkikotkien urakka alkaa lauantaina, kun ohjelmassa on Oberstdorfin kilpailun karsinta.

Perinteiselle mäkiviikolle Suomesta osallistuu neljä hyppääjää: Lauri Asikainen, Jarkko Määttä, Sami Niemi ja Anssi Koivuranta. Heistä Asikainen on hypännyt parhaiten tällä kaudella.

Edellisessä kilpailussa Engelbergissä Asikainen oli 17:s. Hän kaatui kilpailun harjoituksissa, mutta vakuutti olevansa kunnossa.

"Lauri teki hyvän päivän ja nosti tasonsa siihen, mitä se normaalisti on ollut. Ei mitään huippua, mutta näytti kuitenkin suuntaa, että hyvä hyppääminen on olemassa ja voi hyvin pärjätäkin", päävalmentaja Jani Klinga kommentoi tuolloin ykköshyppääjänsä suorituksia Hiihtoliiton verkkosivuilla.

Kokenut Janne Ahonen hakee vielä parasta kuntoaan, ja hän jäi odotetusti ulos mäkiviikon joukkueesta. Yllätyksenä tuli sen sijaan, että Engelbergin toiseksi paras suomalainen Ville Larinto jättää mäkiviikon väliin.

"Koimme järkeväksi, että Ville jää kotimaahan harjoittelemaan ja hakee tason nostoa, eikä hänen tarvitse olla koko ajan reissun päällä", Klinga kertoi Ylelle.

Larinnon paikan mäkiviikon joukkueessa otti Sami Niemi, joka esiintyi loistavasti viime viikonloppuna Vuokatin tarkkailukilpailussa.

Suomalaiset eivät ole tällä kaudella taistelleet tosissaan maailmancup-kisojen voitosta, joten mäkiviikolla onnistumiseen tarvitaan täydellistä venymistä.

Vuosi sitten suomalaiset lähtivät vähintään yhtä pienin odotuksin mäkiviikolle, mutta Koivuranta otti Innsbruckin kilpailussa yllätysvoiton.

"Viime vuonna oltiin tähän aikaan vielä pikkuisen pahemmin kujalla. Vuosi sitten olin Continental cupissa enkä saanut sielläkään pisteitä", Koivuranta muisteli STT:lle.

Tällä kertaa Koivuranta oli selvä valinta mäkiviikolle, mutta vuosi sitten hän ei uskonut lähtevänsä kiertämään Keski-Eurooppaa. Valinta oli yllätys.

"Ihan yllärinä tuli valinta. Vielä Oberin kisassa en saanut pisteitä, mutta Garmischissa olin kymmenes ja Innsbruckissa tuli voitto."

Mäkiviikolla onnistuminen kohensi Koivurannan itseluottamusta, ja viime keväänä hän hyppäsi hyviä tuloksia. Tämä syksy on ollut vaikeampi tekniikkaongelmien vuoksi.

Alkukauden perusteella suomalaisista vain Asikainen voi kamppailla sijoituksista kymmenen parhaan joukossa.

Keski-Euroopan mäkiviikko on legendaarinen tapahtuma, joka on kilpailtu jo vuosien 1952 ja 1953 vaihteesta lähtien. Arvostetun mäkikiertueen voitto on hyppääjien silmissä MM-kultaan verrattava saavutus.

Suomalaisista mäkiviikon kokonaiskilpailun on voittanut kymmenen eri hyppääjää. Kahdesti kiertueen voittopokaalia ovat nostaneet Veikko Kankkonen ja Matti Nykänen. Tänä vuonna mäkiviikon väliin jättävä Ahonen on voittanut kokonaiskilpailun peräti viisi kertaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?