Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nappulaliiga jyrää

Botnian nuori joukkue jatkaa tappioitta Bandyliigassa

Urheilu
 
Laura Oja HS
Jimi Heinonen (keskellä) iski Botnian 3–1-osuman Niko Laakson ja Juha Laitisen estelyistä huolimatta.
Jimi Heinonen (keskellä) iski Botnian 3–1-osuman Niko Laakson ja Juha Laitisen estelyistä huolimatta. Kuva: Laura Oja HS
Botnia 4 HIFK 3

Jääpalloseura Botnian edustusmiehistö hikoili ja ahkeroi tosissaan viime kesänä ja syksyllä.

Helsinkiläisten päävalmentaja Esa Määttä kertoi kauden kynnyksellä, että joukkueella on takanaan 119 yhteistä harjoitus- tai kilpailutapahtumaa. Osa joukkueen jäsenistä opiskelee Pohjois-Haagan urheilulukiossa. Heidän harjoitustensa lukumääränsä oli ennen kauden alkua 159.

Tinkimätön harjoittelu on kannattanut. Botnian nuori joukkue löi tapanina paikallispelissä Oulunkylässä HIFK:n 4–3 (2–1) ja on Bandyliigan ainoa tappioton ryhmä, kun runkosarjasta on takana noin kolmannes.

Artikkeliin liittyvät

"Kivahan se on, kun saamme vastinetta ja palkintoja tehdystä työstä", Esa Määttä sanoi, kun IFK oli kaatunut jännittävien vaiheiden jälkeen.

Botnialla on takanaan viiden voiton sarja. Liiga-avaus ykkössuosikkia Porvoota vastaan päättyi 4–4-tasapeliin.

Botnian pelaajista valtaosa on syntynyt 1990-luvulla. Joukkueen keski-ikä on noin 21 vuotta. Se on liigan nuorin sikermä.

Helsinkiläisten valtteja ovat luisteluvoima ja tiivis puolustus. Botnia on päästänyt kuudessa liigapelissään keskimäärin kaksi osumaa ottelua kohden, se on jääpallossa vähän.

"Puolustus toimii hyvin. Olemme jauhaneet sitä jo pari vuotta", päävalmentaja jatkoi.

HIFK meni kamppailussa johtoon jo kuudennella minuutilla, kun Harri Hiukka viimeisteli Timo Arjangon antamasta kulmalyönnistä.

Kotijoukkue ei lannistunut takaiskusta. Se jauhoi omaa peliään ja lähti tauolle 2–1-johtoasemassa, vaikka se tuhlaili avausjaksolla muutamia avopaikkoja.

Kapteeni Teemu Määttä hankki viimeisellä minuutilla rangaistuslyönnin, jonka pikkuveli Tuomas Määttä ampui päin HIFK:n maalivahtia Niko Laaksoa.

Laakso nimettiin aiheellisesti HIFK:n parhaaksi pelaajaksi. Saman kunnian sai ansaitusti virkaveli Juuso Tervonen, joka torjui Botnian maalilla.

Botnia siirtyi 3–1-johtoon, kun Tuomas Määttä lähetti pitkän syötön, jonka Jimi Heinonen otti tyylikkäästi haltuunsa ja viimeisteli onnistuneesti.

HIFK pääsi tuntumaan, kun Botnian puolustus epäonnistui purkupallossaan, joka poukkoili edestakaisin ja kimposi Heinosen kypärän kautta omaan maaliin.

Botnian 4–2-osuma oli Josua Erosen käsialaa. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Hiukka osui HIFK:lle toistamiseen, mutta sen lähemmäksi tähtirinnat eivät päässeet.

"Botnia rankaisi armotta virheistämme", HIFK:n kapteeni Erik Hörhammer totesi. "Aloitimme hyvin, mutta passivoiduimme toisella jaksolla. Luistelumme vain katosi", hän jatkoi.

Paikalliskamppailua seurasi noin 700 katsojaa. Sää oli ihanteellinen: pakkasta oli asteen verran eikä tuulikaan kiusannut.

Joukkueet kohtasivat eilen sunnuntaina liigassa 78. kerran. Botnia on voittanut 27 peliä, HIFK:lla on voittoja 45 ja tasapelejä on kuusi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!