Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä ovat tulevaisuuden tähdet: HS esittelee nuorten MM-lupaukset

HS esittelee kuusi nuorten MM-kisojen lupaavinta kiekkoilijaa, joita NHL-seurat jo odottavat malttamattomina

Urheilu
 
Petteri Paalasmaa AOP
1. Vladislav Kamenev: huipulla jo 18-vuotiaana.
1. Vladislav Kamenev: huipulla jo 18-vuotiaana. Kuva: Petteri Paalasmaa AOP

Jääkiekon nuorten MM-turnaus synnyttää uusia tähtiä ja vankistaa nykyisten lupausten asemaa. Pahimmillaan se voi kuitenkin olla suuri pettymys pelaajalle, jolta odotetaan paljon.

HS esittelee kuusi kiinnostavaa nuorta lupausta, joilla jokaisella on mahdollisuus hienoon ammattilaisuraan.

 

Vladislav Kamenev, Venäjä

Ei ole ihan helppoa päästä pelaamaan Venäjän A-maajoukkueeseen 18-vuotiaana ja sen lisäksi vakiomieheksi KHL:n hallitsevaan mestarijoukkueeseen Metallurg Magnitogorskiin. Vladislav Kamenevilta onnistuivat molemmat.

Metallurgin päävalmentaja Mike Keenan on sanonut, että Kamenevista voi tulla seuraava venäläinen suurpelaaja.

NHL-seurat pitävät hyökkääjistä, jotka ovat isokokoisia ja osaavat pelata. Kamenev on 189-senttisenä kaikkea tätä. Hän suojaa kiekkoa hyvin ja on vahva kulmissa.

Nashville Predators varasi lahjakkuuden viime kesänä toisella kierroksella numerolla 42. Viime keväänä 18-vuotiaiden MM-turnauksessa Suomessa Kamenev kantoi kapteenin C-kirjainta paidassaan.

 

Connor McDavid, Kanada

Kanadassa on pitkin syksyä laskettu päiviä, ehtiikö McDavid kuntoutua nuorten MM-turnauksen alkuun. Aika riitti, ja huippulupaava McDavid pelaa.

Erie Ottersia edustava McDavid on vasta 17-vuotias ja tulee varausikään ensi kesänä. NHL-seuroissa tiedetään, että McDavidin saa omaan joukkueeseen vain aikaisella varausvuorolla.

Ennusteet McDavidin NHL-uralle ovat hyvät. 185-senttisenä hän on riittävän iso, osaa taklata, on taitava ja haistaa maalipaikat. Nuorukainen ehti tehdä 51 pistettä Ontario Hockey Leaguessa ennen loukkaantumistaan vain 18 ottelussa.

Loukkaantuessaan McDavid esitteli kovuuttaan: pikkusormen luu napsahti rikki tappelussa.

 

Jake Virtanen, Kanada

Kaukalon laidan ja nuoren herra Virtasen väliin ei kannata jäädä, ellei ole pakko. Virtanen on suomalaistaustainen laitahyökkääjä, joka nauttii kovasta pelistä, tiukoista tilanteista ja hallitsee ne hyvin.

Nuorten NHL-lupausten testileirillä hän oli nopein sekä 30 metrin juoksussa ajalla 3,92 että samalla matkalla takaperin: 4,55. Luisteluvauhtinsa lisäksi Virtanen laukoo terävästi. Vancouver Canucks varasi Virtasen viime kesänä kuudentena pelaajana ja saa riveihinsä aidon voimahyökkääjän, jos kehitys jatkuu.

Virtanen on iso riesa Suomen puolustajille, kun joukkueet kohtaavat MM-turnauksessa.

 

Oliver Kylington, Ruotsi

Erinomaisesti luisteleva puolustaja varataan kesällä ensimmäisten joukossa. Kylington pelaa hyvin molempiin suuntiin ja hallitsee pelin avaamisen.

Ruotsin kiekkoilu on tuottanut viime vuosina huippupuolustajia, ja tummapintainen Kylington liittyy joukkoon, jossa ovat Victor Hedman (Tampa), Oliver Ekman-Larsson (Arizona), Jonas Brodin (Minnesota), Erik Karlsson (Ottawa) ja Hampus Lindholm (Anaheim). He kaikki ovat 1990-luvulla syntyneitä ja kantavat vastuuta NHL:ssä.

Kylington kuuluu niin sanottuihin kahden passin pelaajiin, mutta vähän harvinaisemmalla yhdistelmällä kuin jääkiekossa on totuttu. Hänen juurensa ovat Eritreassa.

 

William Nylander, Ruotsi

Toisen polven kiekkoilija, joka veti ällistyttävän kovan MM-turnauksen viime keväänä Suomessa. Silloin Ruotsi antoi isäntämaalle kaikkien aikojen kyytiä 18-vuotisten MM-turnauksessa. Puolivälierissä taululla loistivat loppunumerot 10–0 Ruotsille. Nylander hämmensi soppaa tehoillaan 2+2.

Nylander voitti pistepörssin hakattuaan seitsemässä ottelussa 6+10 pistettä ikäluokkansa huippuja vastaan. Hänet valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi, ja kykyjenetsijät hieroivat käsiään.

Nylander luistelee nautittavan hyvin aivan kuten isänsä Michael ja käsittelee kiekkoa kuin lelua. Nylander syntyi Calgaryssä, oppi pelaamaan Chicagossa ja kiekkoilee nyt MoDossa. Ruotsin liigassa hän takoi 19 ottelussa 19 pistettä.

 

Pavel Zacha, Tšekki

Zacha pelaa monien tšekkien tapaan Pohjois-Amerikassa, ja hänellä on meneillään mahtava kausi Sarnia Stingissä. Zacha kilpailee ruotsalaisen Kylingtonin kanssa siitä, kumman nimi nousee aikaisemmin esiin ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa.

Tuskinpa Zacha olisikaan aito maansa jääkiekkoilun edustaja, ellei hän luistelisi hyvin ja pyörittelisi kiekkoa pehmeällä otteella. Tšekki on tuottanut liudan maailmanluokan pelaajia, ja Zacha näyttää liittyvän siihen ryhmään.

 

Suomi kohtaa toisessa ottelussaan Slovakian tänään lauantaina kello 23.

vaughn ridley getty images
2. Connor McDavid: huippulupaus ehti toipua kisoihin.
2. Connor McDavid: huippulupaus ehti toipua kisoihin.
jeff zelevansky getty images
3. Jake Virtanen: suomalaistaustainen taklaaja.
3. Jake Virtanen: suomalaistaustainen taklaaja.
anna-lena bergqvist bildbyrån
4. Oliver Kylington: jääkiekkoilijan juuret Eritreassa.
4. Oliver Kylington: jääkiekkoilijan juuret Eritreassa.
jeff zelevansky getty images
5. William Nylander: taituri toisessa polvessa.
5. William Nylander: taituri toisessa polvessa.
Kuvakaappaus Youtube
6. Pavel Zacha: perinteisen tšekkikiekkoilun edustaja.
6. Pavel Zacha: perinteisen tšekkikiekkoilun edustaja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?