Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi maakunta haastaa etelän ylivaltaa

Urheilu
 

Etelä-Pohjanmaan nousu koripallon pääsarjatasolle on lajille piristys. Etenkin liitossa se on otettu vastaan tyytyväisenä.

Liiton tavoitteena on toiminnanjohtaja Vesa Walldénin mukaan levittää lajia yhä uusille paikkakunnille. Onhan laji aina mielletty hyvin eteläsuomalaiseksi.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa Etelä-Pohjanmaalta pelaa miesten Korisliigassa yhtä monta joukkuetta kuin Uudeltamaalta: kaksi. Lisäksi Vimpelin Veto pelaa naisten Korisliigaa.

Kauhajoki pelaa parhaillaan seitsemättä kauttaan pääsarjassa ja pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa sarjan kärkipäässä.

Edustusjoukkueen menestys on näkynyt myös juniorimäärissä: nyt Karhulla on 160 junioria.

Vaikka nykyisessä edustusjoukkueessa on vain yksi syntyjään kauhajokinen, Valtteri Pihlajamäki, juniorimäärät ennakoivat omavaraisuusasteen kasvua.

Lapua tunnetaan juniorityöstään vielä paremmin. Kouvojen Ilari Seppälä on Korikobrien kasvatti, ja Kauhajokea vastaan omia kasvatteja oli kokoonpanossa kolme: Panu Peltokangas, Jussi Turja ja Ville Turja.

Koripallon kasvanut merkitys näkyy tietysti myös yleisömäärissä ja olosuhteissa. Kauhajoki rikkoi sunnuntaina kauden yleisöennätyksensä vain neljä vuotta vanhassa hallissaan.

Ja vaikka Lapuan kauden yleisökeskiarvo on sarjan pienin (653), se kohenee tiistaina, kun joukkueet kohtaavat uudestaan.

Johannes Laitila
hs.urheilu@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?