Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Schumacherin pitkä ja vaikea taistelu jatkuu

Manageri ihmetteli Michael Schumacherin toipumisesta esitettyjä väitteitä

Urheilu
 
Vencenzo Pinto AFP
Innokkaana laskettelijana tunnetun Michael Schumacherin pahasta hiihto-onnettomuudesta on kulunut tasan vuosi. Kuva vuodelta 2004.
Innokkaana laskettelijana tunnetun Michael Schumacherin pahasta hiihto-onnettomuudesta on kulunut tasan vuosi. Kuva vuodelta 2004. Kuva: Vencenzo Pinto AFP

Formula ykkösten seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin loukkaantumisesta tulee kuluneeksi tänään maanantaina tasan vuosi.

Schumacher, 45, sai vakavan aivovamman viime vuoden joulukuun 29. päivänä lasketteluonnettomuudessa Ranskan Alpeilla Meribelissä. Rinteen ulkopuolella laskenut Schumacher löi päänsä kiveen ja loukkaantui vakavasti.

Alkukesästä Schumacher siirrettiin Ranskasta Grenoblen yliopistosairaalasta hoidettavaksi kotinsa lähelle Lausannen sairaalaan Sveitsiin. Syyskuussa Schumacher pääsi kotihoitoon.

Schumacherin vammoista ja hänen toipumisestaan on tihkunut vuoden aikana julkisuuteen vain vähän tietoa. Sunnuntaina manageri Sabine Kehm kommentoi kuitenkin Schumacherin terveydentilaa sen jälkeen, kun entinen F1-kuljettaja Philippe Streiff oli kertonut näkemyksiään ranskalaisessa Le Parisien-lehdessä.

"Tarvitsemme paljon aikaa. Taistelusta tulee pitkä ja vaikea", Kehm sanoi uutistoimisto Reutersille.

"Hän toipuu tilanteen vakavuuteen nähden asianmukaisesti", hän totesi.

Streiffin mukaan Schumacher opettelee istumaan suorassa ja hän voi mahdollisesti kyetä kävelemään tulevaisuudessa vielä kainalosauvoilla. Hän on itse neliraajahalvaantunut loukkaannuttuaan testiajossa sattuneessa onnettomuudessa vuonna 1989.

Le Parisien -lehti kuvailee Streiffiä Schumacherin pitkäaikaiseksi ystäväksi. Streiff kertoo saaneensa tietonsa Schumacheria hoitaneelta kirurgilta Gerard Saillantilta ja Michael Schumacherin vaimolta Corinna Schumacherilta.
Kehm on ihmeissään Streiffin väitteistä. Hänen mukaansa Streiff ei edes ole Schumacherin läheinen ystävä.

"En tiedä, mistä Streiff on tietonsa saanut, sillä hän ei ole ollut meihin yhteydessä koskaan", Kehm sanoi.

Streiffin mukaan Michael Schumacher on tajuissaan ja kykenee kommunikoimaan silmillään, mutta hänellä on edelleen isoja vaikeuksia muistinsa kanssa. Schumacher tunnistaa kuitenkin vaimonsa ja lapsensa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!