Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jake Virtasen seuraava askel on NHL – Suomen armeijaan hänen ei tarvitse tulla

Kanadaa edustava nuorukainen odottaa Suomen kohtaamista

Urheilu
 
Minas Panagiotakis AFP
Kanadan maajoukkueen laitahyökkääjällä Jake Virtasella on kaikki NHL-pelaajalta vaadittavat ominaisuudet.
Kanadan maajoukkueen laitahyökkääjällä Jake Virtasella on kaikki NHL-pelaajalta vaadittavat ominaisuudet. Kuva: Minas Panagiotakis AFP

Suomalaistaustainen   Jake Virtanen, 18, on niin lähellä unelmaansa kuin voi olla.

Virtasella on hyvät mahdollisuudet voittaa Kanadan nuorten maajoukkueessa maailmanmestaruus, mutta kenties vielä enemmän hän toivoo joskus pelaavansa Vancouver Canucksissa NHL:ssä.

"Se on todella nastaa ja olen kiitollinen, että Vancouver päätti valita minut, oman kaupungin pojan", Jake Virtanen sanoo NHL-varauksestaan.

Canucks huusi Virtasen nimen viime kesänä ensimmäisellä varauskierroksella numerolla kuusi, joten jossain vaiheessa hän saanee mahdollisuuden kokeiluun NHL:ssä.

Montrealin nuorten MM-kilpailuissa Virtanen ei elä NHL-unelmaa, vaan yrittää auttaa joukkuettaan. Seuraavaksi se onnistuu parhaiten tekemällä maalin tai pari Suomea vastaan.

"On aina jännittävää pelata Suomea vastaan, ja varsinkin se on sitä isovanhemmilleni", Virtanen sanoo.

Virtasten suvussa kannatetaan Kanadaa, mutta yhdellä ehdolla.

"Isäni sanoo, että hän kannattaa Kanadaa vain, jos Jake pelaa. Muuten hän on Suomen takana. Minäkin kannatan Suomea aina muulloin, paitsi silloin, kun se kohtaa Kanadan", Rainer Virtanen, Jaken isä, sanoo aurinkoisessa ja tuulisen kylmässä Montrealissa.

Rainer Virtanen syntyi Pietarsaaressa ja varttui Uudessakaarlepyyssä. Perhe oli kaksikielinen ja Rainer Virtanen puhuu edelleen ruotsia, mutta on unohtanut suomen. Kiekkoa pelaava Jake ei osaa ruotsia, vaikka ääntääkin puhtaasti vanhempiensa entisten kotipaikkojen nimet.

"Enoni Jaakko oli seuraamassa Imatralla, kun Jake pelasi keväällä 18-vuotiaiden MM-turnauksessa", Rainer kertoo.

Jake Virtasella on Suomen kansalaisuus, vaikkei taskussa olekaan suomalaista passia.

"Jake sai juuri Puolustusvoimilta kirjeen, jossa sanottiin, ettei hänen tarvitse tulla armeijaan, ellei muuta pysyvästi asumaan Suomeen", Rainer sanoo.

Rainer Virtasen vanhemmat muuttivat Kanadaan 1967 ja palasivat Suomeen 1975. Sitten he muuttivat uudelleen länteen 1976. Perheen esikoispoika Stefan syntyi 1992 ja Jake 1996. Myös Stefan on pelannut kiekkoa, mutta ei yhtä kovalla tasolla kuin Jake.

Virtaset asuvat Westminsterissä Brittiläisessä Kolumbiassa, josta ajelee vajaan tunnin Vancouveriin.

"Jake lähti Calgaryyn pelaamaan juniorisarjaa melkein heti 16-vuotissyntymäpäiviensä jälkeen. Nyt hän pelaa Calgary Hitmenissä kolmatta kauttaan", Rainer kertoo.

Maileja kertyy, kun vanhemmat lentävät Calgaryyn katsomaan poikansa otteluita tai ajavat lähikaupunkeihin vierasotteluihin.

"En tiedä, minkälaista tämä oli ennen vanhemmille, kun ei ollut Skypeä ja internetiä. Nyt on helppo pitää yhteyttä ja juttelemme melkein joka päivä", Rainer sanoo yhteydenpidosta nuorempaan poikaansa.

MM-unelma voi toteutua pian, ja NHL saattaa kutsua ensi kaudella.

"Haluan sanoa, että olen voimahyökkääjä, joka tekee maaleja ja pelaa fyysisesti", Virtanen kuvailee itseään. Näin tulevan NHL-pelaajan pitääkin sanoa.

Heikki Miettinen HS
Montreal

Heikki Miettinen HS
Rainer Virtanen kannattaa aina Suomea, ellei vastassa ole Kanada.
Rainer Virtanen kannattaa aina Suomea, ellei vastassa ole Kanada.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!