Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekkoliigassa yksien potkujen syyskausi

Seurat eivät ole erottaneet päävalmentajiaan yhtä hanakasti kuin viime kaudella

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Miika Elomo korvasi Kai Suikkasen TPS:ssä.
Miika Elomo korvasi Kai Suikkasen TPS:ssä. Kuva: Kalle Parkkinen

Englannin Valioliigassa ja Suomen jääkiekkoliigassa on vuoden vaihtuessa yhteinen piirre. Molemmissa palloilusarjoissa vain yhden seuran päävalmentaja on saanut potkut kesken kauden – siis tähän mennessä.

Valioliigan ensimmäiset potkut nähtiin jouluna, kun Crystal Palace erotti tapaninpäivänä Neil Warnockin. Liigan ensimmäiset potkut tulivat marraskuun alussa, kun TPS erotti Kai Suikkasen.

Ennen kuin Liiga kääntyy kevätkaudelle, 14 seuran päävalmentajat näyttävät istuvan aika tukevasti paikoillaan. Viime kaudella kesken kauden sai potkut neljä päävalmentajaa.

Suurimmalla osalla valmentajista sopimus on voimassa kauden 2016 kevääseen.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että seuran pitäisi maksaa erotetulle valmentajalle myös ensi kauden palkka. Siihen yleisökadosta kärsivillä seuroilla ei ole varaa.

HS käy läpi nykyisten päävalmentajien sopimustilanteet.

Kärpät

Lauri Marjamäki, 37, on Liigan viime kauden menestynein valmentaja. Marjamäki valmensi Kärpät Suomen mestariksi, helmikuussa hän sai maajoukkueen apuvalmentajana olympiapronssia ja keväällä MM-hopeaa.

Marjamäellä on sopimus vuoden 2016 kevääseen.

JYP

Huhupörssi jauhoi viime keväänä potkuja Marko Virtaselle, 46, mutta seura käytti marraskuussa optionsa, ja sopimus jatkuu kauden 2016 loppuun. Tällä kaudella Virtanen on saanut ryhmänsä hyvään kuntoon.

HIFK

Antti Törmäsellä, 44, on valmentajista pisin sopimus. Peräti kolmen vuoden pesti jatkuu kevääseen 2017.

KalPa

Pekka Virta, 45, epäonnistui TPS:ssä ja Ässissä, mutta Kuopiossa tahti on toinen. Kahden vuoden sopimus jatkuu kevääseen 2016. Virta valmensi KalPaa myös 2006–2011.

Lukko

Risto Dufva, 51, nauttii seurassa suurta luottamusta, ja hänen asemansa on vahva. Dufvan pitää kuitenkin tuoda Raumalle kaivattu mestaruus ennen kuin sopimuskausi päättyy 2016.

HPK

Seura teki Pasi Arvosen, 46, kanssa joulun alla 1+1-vuoden sopimuksen. Arvonen aloitti päävalmentajana kesken viime kauden, ja hän vei joukkueen pudotuspeleihin loppukauden hurjalla kirillä.

Ässät

Pekka Rautakallio, 61, on valmentajakunnan nestori. Entinen Ässien ja HIFK:n luottopakki valmensi kotikaupungissaan Porissa edellisen kerran kaudet 2009–2011. Nyt hänellä on kevääseen 2016 ulottuva sopimus, kuten monella muullakin valmentajalla.

Ilves

Tuomas Tuokkola, 44, jatkaa Ilveksen päävalmentajana vuoteen 2016 saakka. Tuokkola aloitti päävalmentajana kesken kauden 2012–13.

Tappara

Jussi Tapola, 40, oli viime toukokuussa Tapparan yllätysvalinta Jukka Rautakorven tilalle. Kausi alkoi huonosti, kunnes Tappara voitti yhdeksän ottelua peräkkäin ennen marraskuun maajoukkuetaukoa, mutta sen jälkeen tuli uusi tappiokierre. Tapolan sopimus on voimassa 2016 kevääseen ja sisältää vuoden option.

SaiPa

Pekka Tirkkosella, 46, on sopimus kauden 2016 loppuun.

Blues

Jyrki Aholla, 40, on ollut kova työ saada espoolaisten pelikuviot kuntoon. Syyskausi oli vaikea. Myös Aholla on sopimus 2016 kauden loppuun.

TPS

Miika Elomolla, 37, on Liigan valmentajista lyhyin voimassa oleva sopimus. Se kestää ensi kevääseen. Elomo korvasi marraskuussa Suikkasen, mutta hänkään ei ole saanut joukkuetta uuteen lentoon.

Ensi kauden valmentajaksi on jo veikkailtu Ari-Pekka Seliniä, joka valmensi viime kaudella KHL-joukkue Barys Astanaa ja Kazakstanin maajoukkuetta.

Pelicans

Tomi Lämsällä, 35, on Lahdessa pitkä pesti, 2+2 vuotta. Lämsä sai vuosi sitten joulukuussa potkut Jokereista.

Sport

Tomek Valtonen, 34, on Liigan nuorin päävalmentaja. Valtonen urakoi heikon Jokerit-kauden jälkeen koko kesän Vaasassa, jossa hänellä on kahden vuoden sopimus ja sen päälle vuoden optio.

Kalle Parkkinen
Kai Suikkanen
Kai Suikkanen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?