Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävallalle kaksoisvoitto mäkiviikon avauksessa

Lauri Asikainen jäi täpärästi kärkikymmenikön ulkopuolelle

Urheilu
 
Mihael Galder Reuters
Itävallan Stefan Kraft, 21, otti uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton Oberstdorfissa.
Itävallan Stefan Kraft, 21, otti uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton Oberstdorfissa. Kuva: Mihael Galder Reuters

Itävalta on hallinnut Keski-Euroopan mäkiviikkoa kuusi viime vuotta, eikä hegemonia näytä murtumisen merkkejä. Itävallan joukkueesta nousee vain uusia voittajia esiin.

Stefan Kraft, 21, nousi ensimmäiseen maailmancupin osakilpailuvoittoonsa Oberstdorfissa ja otti samalla ensimmäisen kiinnityksen mäkiviikon voittoon avauskilpailussa.

Itävallan kaksoisvoiton varmisti kakkoseksi hypännyt Michael Hayböck, 23, joka saavutti niin ikään uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen maailmancupin osakilpailussa. Kraft voitti maanmiehensä 6,9 pisteellä.

Viiden vuoden takainen mäkiviikon voittaja Itävallan Andreas Kofler täydensi itävaltalaisten vahvan kilpailun viidennellä sijallaan.

Itävaltalaisten väliin kiilasi kolmanneksi hypännyt Slovenian Peter Prevc ja Puolan Kamil Stoch.

Suomen Lauri Asikainen jäi täpärästi kärkikymmenikön ulkopuolelle. Avauskierroksella 131 metriä hypännyt Asikainen lähti toiselle kierrokselle seitsemänneltä sijalta.

Ennen kuusamolaista Japanin Taku Takeuchi ja Saksan Marinus Kraus olivat epäonnistuneet omissa hypyissään vaikeissa oloissa. Sankka lumisade oli hidastanut hyppyrin keulaa. Asikainen pystyi pitämään kuitenkin päänsä kylmänä toisessa hypyssä. Asikainen ylsi 125 metriin ja sijoittui 11:nneksi.

"Himpun verran olisi voinut olla ajoitus parempi, mutta teknisesti hyppy oli hyvä. Jos ajoitus olisi ollut parempi, olisi sijoituskin ollut vielä parempi", mäkihypyn päävalmentaja Jani Klinga kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille.

Klinga oli tyytyväinen Asikaisen kokonaissuoritukseen.

"Se oli tietysti hyvä avaus mäkiviikolle. Ehkä vähän parempaakin oli tarjolla, mutta Asikainen teki hyvät suoritukset, joilla hän pystyi säilyttämään oman hyvän tasonsa. Vielä hän ei pystynyt ihan parhaimpaansa."

Anssi Koivuranta karsiutui niukasti toiselta kierrokselta. Hän hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 115 metriä, joka riitti 32. sijaan.

Vaikeassa tuuliraossa hypännyt Jarkko Määttä hyppäsi 100,5 metriä. Hänen loppusijoituksensa oli 46.

"Vähän hypyt ailahtelevat. Koekierros oli Koivurannalla hyvä, mutta kilpailussa sitten ei tullut parasta. Sama oli Määtälläkin. Täytyy tehdä analyysiä, mikä meni pieleen", Klinga kertoi.

Klingan mukaan Asikaisella jatkaa taisteluaan, että hän pääsisi cupissa kympin joukkoon.

Saksalaisille kotikisasta tuli katastrofi. Paras saksalainen, Severin Freund, oli 13:s. Avauskierroksen jälkeen yhdeksäntenä ollut Kraus putosi 18. sijalle.

Mäkiviikon voittajasuosikkeihin lukeutunut Sveitsin Simon Ammann kaatui dramaattisesti ensimmäisellä kierroksella ja voi unohtaa haaveensa uransa ensimmäisestä mäkiviikon kokonaisvoitosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!