Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seura kuskaa koululta treenihallille

Turkulainen ÅLK tuotti kovia pelaajia koululaisturnauksen 10-vuotiaiden sarjaan

Urheilu
 
Sami Kilpiö HS
Axel Valavaara syötti terävästi muttei pitänyt tavallista pehmeämmästä tennispallosta. "Se ei pomppaa kunnolla."
Axel Valavaara syötti terävästi muttei pitänyt tavallista pehmeämmästä tennispallosta. "Se ei pomppaa kunnolla." Kuva: Sami Kilpiö HS

Vuoden suurin tennistapahtuma on saatu taas päätökseen, kun koululaisturnauksen loppuottelut pelattiin Helsingin Meilahden hallissa.

Ensimmäistä kertaa kisan 36-vuotishistoriassa pelattiin neljäsluokkalaisille eli 10-vuotiaille tarkoitettu sarja, jossa pelivälineenä käytettiin hieman tavallista pehmeämpää tennispalloa, niin sanottua täpläpalloa.

Sen tarkoituksena on hidastaa peliä ja siten helpottaa pallon hallintaa.

Se ei silti ollut oikein kummankaan poikien sarjan loppuottelijan mieleen.

"Se ei pomppaa kunnolla", sanoi voittaja Axel Valavaara.

"Sillä ei lähde kunnon yläkierrettä", sanoi toiseksi tullut Daniel Kotka.

Poikien seura on turkulainen ÅLK, jonka pelaajat valloittivat sarjan neljästä välieräpaikasta kolme. Myös tyttöjen loppuottelussa oli ÅLK:lainen. Lotta Nurminen hävisi loppuottelussa kuopiolaiselle Asta Miettiselle.

Turkulaisseuran menestyksen taustalla on halu lisätä lasten liikuntaa. Tennisliiton vuoden seuravalmentajaksi vastikään valittu Ville Nygård kertoi ÅLK:n mallista tarkemmin.

"Koska lapset liikkuvat nykyään liian vähän, päätimme järjestää ilmaisen kuljetuspalvelun lähialueen ala-asteilta tennishallillemme", Nygård kertoi.

Kaikkiaan ÅLK:n iltapäiväkerhoon kuuluu noin 40 lasta.

"Heille tulee ohjattua tennistä 6–8 tuntia viikossa, ja lisäksi he pelailevat hallilla keskenään. Porukka on hyvin samanhenkistä, ja lapset innostavat toinen toisiaan", Nygård kertoi.

Vaikka lapset saavat paljon valmennusta, Nygård painottaa ison osan oppimisesta tapahtuvan itsestään lasten pelaillessa keskenään.

"Muutenkin tämänikäisten pelaajien kohdalla hyvän tuloksen tekeminen on yksinkertaista. Tästä eteenpäin työ vasta todella alkaa", Nygård sanoi.

Menestynein ÅLK:n iltapäiväkerhon pelaaja on Eero Vasa. Hän oli ensimmäisiä kerholaisia kymmenkunta vuotta sitten, kun toimintaa aloitettiin. Tällä hetkellä Vasa harjoittelee Helsingissä Jarkko Niemisen tennisakatemiassa. Viime kesänä hän oli 17-vuotiaana miesten SM-loppuottelussa, jossa hävisi Juho Paukulle.

SM-loppuotteluja voi olla edessä myös Valavaaralla ja Kotkalla. Valavaara harjoittelee tosin nykyään Brysselissä isänsä työn takia, mutta ÅLK:n iltapäiväkerholla on ollut vahva vaikutus hänen peliinsä.

Siellä jatketaan täpläpallon käyttöä loppuottelijoiden vastustuksesta huolimatta.

"Täpläpallo lisää taitoa ja kontrollia. Se on hyvä harjoitusväline", Nygård naurahti, kun kuuli pallon saamasta vastustuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!