Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestarien liigan tv-pelit loppuvat Ylellä

"Kun hinta karkaa käsistä, meidän ei ole järkeä olla mukana"

Urheilu
 
Max Rossi Reuters
Manchester Cityn maalivahti Joe Hart (vas.) torjui AS Roman maalintekoaikeet Mestarien liigan ottelussa tämän vuoden joulukuussa.
Manchester Cityn maalivahti Joe Hart (vas.) torjui AS Roman maalintekoaikeet Mestarien liigan ottelussa tämän vuoden joulukuussa. Kuva: Max Rossi Reuters

Jalkapallon Mestarien liiga katoaa Yleisradion kanavilta ensi kevään jälkeen.

Yle Urheilun päällikön Panu Pokkisen mukaan Yle olisi halunnut jatkaa Mestarien liigan televisiointia, mutta yhtiön tarjous ei menestynyt tarjouskilpailussa kaupallisia toimijoita vastaan.

Näin Ylen viimeiseksi televisio-otteluksi jää kesäkuussa Berliinissä pelattava Mestarien liigan finaali.

Yle on näyttänyt yhtä sopimuskautta lukuun ottamatta Mestarien liigaa sen alusta lähtien eli kaudesta 1992–1993. Ottelut ovat keränneet tiistai-iltaisin tv:n ääreen keskimäärin 300 000–400 000 katsojaa.

Kiinnostavimmissa otteluissa katsojaluku on kivunnut reilusti yli puolen miljoonan. Kun HJK oli mukana Mestarien liigan lohkovaiheessa vuonna 1998, otteluilla oli keskimäärin yli 700 000 katsojaa.

Pokkisen mukaan Mestarien liigasta luopuminen on pettymys, koska se on ollut mainio tv-tuote.

"Toisaalta meidän tehtävämme on käyttää vastuullisesti sitä rahaa, jota meillä on. Kun hinta karkaa käsistä, meidän ei ole järkeä olla mukana."

Pokkinen ei kerro, kuinka suuri Ylen sopimustarjous oli.

Yle on näyttänyt Mestarien liigaa yhden ottelun viikossa.

Yleä kattavamman tarjonnan on jo tähän asti antanut MTV Media, joka näyttää tiistaisin ja keskiviikkoisin useita pelejä. Ylen tavoin MTV Median kolmevuotinen sopimus päättyy tähän kauteen. Luontevaa olisi, että MTV laajentaisi tarjontaansa ja vastaisi tulevaisuudessa kokonaan Mestarien liigan televisioinnista Suomessa.

MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko ei halua tässä vaiheessa ottaa kantaa, millaisia suunnitelmia yhtiöllä on Mestarien liigan suhteen.

"Tulevia asioita ei voi kommentoida millään tavoin. Meidän nykyinen sopimuksemme kattaa vielä tämän kauden", hän sanoo.

Rotko muistuttaa urheilun tv-oikeuksien kalleudesta. Yhtiön on mietittävä tarkkaan, millaisiin sopimuksiin se sitoutuu, mitä se sopimuksista saa ja mihin hintaan. Yhtiönsä nykyistä Mestarien liiga -pakettia hän kehuu erinomaiseksi tuotteeksi.

"Me olemme panostaneet siihen niin kuin muihinkin lajeihimme. Meillä on hyvät kommentaattorit, paljon pelejä ja teräväpiirtolähetykset. Sellaista katsojat haluavat."

Myöskään Sanoma-konserniin kuuluva Nelonen ei kommentoi tv-oikeusasioita niin kauan kuin ne ovat keskeneräisiä.

"Olemme aina kiinnostuneet hyvistä urheilutuotteista, mutta kiinnostuksesta on pitkä matka tv-oikeuksien hallintaan", Nelosen urheilupäällikkö Jorma Paakkari toteaa yleisellä tasolla.

Mestarien liigaan oikeudet omistavalla Euroopan jalkapalloliitolla on ollut haluja näyttää sarjaa Suomessa vapaasti katsottavilla kanavilla. Epäselvää on, jatkuuko käytäntö seuraavan sopimuskauden aikana.

Mestarien liiga jatkuu helmikuussa pudotuspeleillä.

Yle televisioi jatkossakin jalkapallon arvoturnaukset, Suomen maajoukkueiden ottelut sekä näyttää myös Veikkausliigan pelejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!