Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjan Jacobsen avasi vuoden täysosumalla

Hyvä toinen hyppy nosti Jarkko Määtän sijalle 18

Urheilu
 
Christof Stache AFP
Norjan Anders Jacobsen otti ilon irti Garmischin ykköstilastaan.
Norjan Anders Jacobsen otti ilon irti Garmischin ykköstilastaan. Kuva: Christof Stache AFP

Keski-Euroopan mäkiviikon toinen osakilpailu Garmisch-Partenkirchenissä sujui suomalaisittain vastatuulessa. Pienestä ilonaiheesta vastasi Jarkko Määttä, joka selvisi ainoana suomalaisista toiselle kierrokselle sijalta 27. Määttä hyppäsi toisella kierroksella hienosti 133,5 metriä, mikä siivitti hänet lopputuloksissa sijalle 18.

"Positiivisinta tässä oli, että sain paljon parannettua eilisestä treenistä ja karsinnasta. Nythän nuo alkoi jo olla hyviä hyppyjä", Määttä kertoi tiedotteessa.

Kisan voittoa juhli Norjan Anders Jacobsen, joka johti kisaa jo avauskierroksen jälkeen 135,5-metrisellä hypyllään. Jacobson venytti toisella kierroksella vielä metrin pidemmän hypyn. Se sinetöi norjalaiselle arvostetun kilpailun voiton.

Toiseksi tuli Sveitsin Simon Ammann ja kolmanneksi Slovenian Peter Prevc.

Määttä venytti ensimmäisellä kierroksella 121 metrin hypyn. Metrit eivät riittäneet suoraan jatkopaikkaan, sillä Määtän pari, Saksan Severin Freund, hyppäsi pudotustaistelussa 6,5 metriä suomalaista pidemmälle.

Määttä selvisi toiselle kierrokselle oltuaan viiden parhaan häviäjän joukossa.

Lauri Asikainen hyppäsi karsinnassa vain 119 metriä, ja menetti samalla mahdollisuutensa mäkiviikon kokonaistaistelussa. Asikainen hävisi parilleen Michael Neumayerille 8,5 metriä.

"Huono päivä ja surkea hyppy. Ei tässä oikein nyt auta muuta kuin sisuuntua ja lähteä hyvillä fiiliksillä kohti Innsbruckin kisaa", Asikainen harmitteli.

Vaisusti esiintyi myös 107,5 metriä hypännyt Anssi Koivuranta, joka hävisi Japanin Daiki Itolle 16,5 metriä. Sami Niemi leiskautti 120,5 metriä, mutta ei pärjännyt vastukselleen Michael Hayböckille. Maailmancupia johtava itävaltalainen hyppäsi 134 metriä.

Lopputuloksissa Sami Niemi löytyi sijalta 35, Lauri Asikainen sijalta 38 ja Anssi Koivuranta sijalta 49.

Norjalaisvoitto kiristi taistelua legendaarisen mäkikilpailun kokonaisvoitosta.

Avauskisan Oberstdorfissa voittanut Itävallan Stefan Kraft oli nyt kuudes ja säilytti johtopaikkansa 561,9 pisteellä. Toisena on Peter Prevc ja Michael Hayböck. Neljäntenä oleva Jacobsen nousi mukaan voittotaisteluun, 22,1 pisteen päähän Kraftista. Mäkiviikon kolmas osakilpailu käydään viikonloppuna Innsbruckissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!